Yalova Belediyesi’nin organize ettiği, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Satranç Temsilciliği’nin desteklediği “8 Yaş altı Satranç Festivali” çocuklardan yoğun ilgi gördü. Çocuklara satrancı sevdirmek amacıyla yapılan organizasyon Yalova Belediyesi Açık Hava Satranç Parkında gerçekleştirildi.
Minik sporcuların kendi aralarında kıyasıya mücadele ettiği satranç şenliğinde tüm sporcular birinci oldu. Satrancın sevdirilmesi amacıyla yapılan etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katılarak miniklerin coşkusuna ortak oldu. Şenliğe katılan tüm sporculara madalya takdim eden Başkan Salman, başarılı çalışmalar neticesinde çok yakın zamanda kentimizden şampiyonların çıkacağını belirtti.
“Yakın zamanda bizleri gururlandıracaklarına inanıyorum”
Özellikle velilere çok teşekkür eden Başkan Salman; “Çocuklarımız küçük yaştan itibaren satrançla uğraşmaya başlayarak geleceğe yatırım yapıyorlar. Velilerimizde onlara destek olarak katkı sağlıyorlar. Bugün burada minik yavrularımızdan aldığım enerji beni çok mutlu etti. İnanıyorum ki bu azimle çalışarak çok yakın zamanda bizleri gururlandıracak sonuçlara imza atmaya başlayacaklar. Etkinliğe destek olan Satranç Federasyonuna, İl Temsilciliğine ve organizasyonda emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim