Türkiye Futbol Federasyonu ve Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun işbirliği ile düzenlenen “Grassroots 23 Nisan Çocuk Şenliği” futbol turnuvasında minik kramponlar sahaya indi. Amatör Saha 1 ve 2’de ilk gün 30 maç oynandı.
Organizasyonun A Grubunda Atakent, Bahçelievlerspor, Doğuşspor, Gençlerbirliği, Polisgücü, Yenimahallespor, B Grubunda ise Acarspor, Demirspor, Doğanspor, Marmaraspor, Teşvikiye Belediyespor ve Yeşilovaspor mücadele ediyor.
Yapılan 30 maçın ardından üçüncülük dördüncülük maçında Doğuşspor ile Yeşilovaspor, şampiyonluk maçında ise Bahçelievlerspor ile Acarspor takımları kozlarını paylaşacak.
Proje sorumlusu ve antrenörü Aytaç Yaka,” Çocuklarımız için hazırlayıp projelendirdiğimiz 23 Nisan şenliği TFF-ASKF kapsamında başladı çocuklarımız için hazırladığımız bu proje Yalova’nın çocuklarının neşesi ve futbol eğitimlerinin bir parçasıdır. Çocukların Çok sayıda maç yapması planlanan proje geleceğe umutla bakan Yalova Futbolunun ilk adımı olarak TFF kapsamında yaptığımız bu organizasyon ilk adımımız olarak start verdi. Yalova futbolunu geliştirip ülke futboluna değerler kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Gerisi Allah'ın takdiri burada bilinmesi gereken hem takımlarımızın hem ilimizin futbol sevenlerinin bu organizasyonlara bolca iştiraki katılımları çok önemli bunlar imkanlar sunulmuş hazırlanmış çalışılmış emek verilmiş ve her ailenin kendi çocuğunu nasıl özenle emekle yetiştirdiyse bizde onların çocuklarının mutluluğunu ümitlerini yeşertmeye çalıştığımız projelerdir. Yalova artık diğer iller tarafından yaptıkları örnek alınarak çalışmalar yapacak bir Futbol şehri olmalı bizim çocuklarımız bir yerlere transfer olmalı bizim çocuklarımız tercih edilmeli bundan sonra inşallah bunları göreceğiz. Her yaşa uygun projeler yapmaya devam edeceğiz.
Desteğini esirgemeyen Yalova ASKF Başkanı Tamer Erbul’a çok teşekkür ederim. Gerçekten çocuk futboluna çok önem veriyor bütün maçları da tek tek izleyerek takip ediyor. Buda Yalova için büyük bir nimet herkese saygılarımı sunarım katılan takımlarımız Bahçelievlerspor, Polisgücü,Atakent, Gençlerbirliği, Doğuşspor, Yenimahalle, Acarspor, Yeşilovaspor, Teşvikiye, Doğanspor, Demirspor, Marmaraspor hepsine saygılarımı sunar teşekkür ederim” ederim diyerek sözlerine son verdi.
“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir”
Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul,” Çocuklar geleceğimizdir. Yalova'mızdan mutlaka ahlaklı ve üst liglerde oynayan futbolcular çıkacaktır. Bu futbolcu ordusuna hep birlikte sahip çıkmalıyız. Ulusal ve yerel turnuvalar sezon başlayana kadar periyodik devam edecektir.Desteğini esirgemeyen Türkiye Futbol Federasyonumuza, Yalova Group ve TFF İl Temsilcisi Hakan Toraman'a şehrimiz ve çocuklarımız adına teşekkür ederiz. Organizasyon Sorumlusu Aytaç Yaka'ya emeklerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

Editör: TE Bilişim