Yalova Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  ortaklaşa gerçekleştireceği protokol kapsamında  pilot okul seçilen Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu Müdürü Kartal Tekin , Müdür Yardımcısı Lütfi Develi, Spor Şube Müdürü Ertan Arabacı, Judo Antrenörü Timuçin Biçer  ve Boks Antrenörü Yüksel Turhan, Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile bir araya geldi.
Yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu Müdürü Kartal Tekin, “Hedefimiz gençlerin dezavantajlarının azaltılarak veya ortadan kaldırılarak toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve sosyal hayata katılım süreçlerini gerçekleştirmektir. Okulumuzda  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle bocce, boks, judo gibi branşlarda öğrencilerimize faaliyet vermekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalar ile dezavantajlı grupların kendilerini rahatça ifade edebilmelerine önem vererek  akran grupları ile kaynaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.  Emeklerimiz bu yönde. İnşallah gençlerimize faydalı olabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı. 
Yalova Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik  ve Spor Bakanlığımızın imzaladığı protokol kapsamında her iki Bakanlığa ait tesisler, resmi spor yarışmaları, gençlik etkinlikleri ve antrenman amacıyla ve  sosyal kültürel faaliyetler için tahsis edilebilir.  Valiliğimiz madde bağımlılığına karşı tüm kamu kurum ve kuruşlarının mücadele etmesini isteyerek, gençlerimizin her birini ya bir spor dalı ya da bir sanat dalıyla buluşturmayı amaçlamaktadır. Bizler de İl Müdürlüğümüz olarak öncelikle pilot okul olan  Müfettiş Hamdi Girgin İlkokuluna hem malzeme hem antrenör desteği vererek gençlerimizin yanındayız” şeklinde konuşarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Editör: TE Bilişim