Şampiyonaya Yalova’da hazırlanan Genç Bayanlar Milli takımı 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanırken, topladığı 128 puanla üçüncü oldu.

Genç Kadınlarda 53 kiloda Zeynep Yetgil Slovak Kollar'ı tuşla Bulgar Petrova'yı (10-0) sayı tuşuyla Rus Ekaterina Verbina'yı (11-1) sayı tuşuyla yenerek geldiği finalde de Azerbaycanlı rakibi Tatyana Varansova'yı da daha ilk devre biterken (10-0) sayı tuşuyla yenerek Avrupa şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.

Aynur Erge ve Ayşegül Özbeğe ile gümüş madalya kazanan Milli takımımız Eda Tekin, Kadriye Aksoy ve Aslı Demir ile de bronz madalya kazandı.
Genç Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Gençtürk,” 1960 yılında Roma Olimpiyat Oyunlarında tarih yazan güreşçi atalarımızdan sonra aynı salonda kızlarımızla 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım halinde Avrupa üçüncüsü olduk. Roma’da bir tarihte bayan takımımızla yazdık ve yurdumuza kupayla dönüyoruz. Başta Güreş Federasyonu Başkanım Musa Aydın olmak üzere Genel Sekreterimiz Tahir Yılmaz’a, Genel Koordinatörümüz Adem Varlık’a ve emeği geçen kulüp hocalarıma, ailelerimize dua eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim