Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike’ın Türkiye’de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi adına organize ettikleri Nike Halı Saha Ligi’nin kayıtları 3 Nisan’da başladı. Lise ve Üniversite kategorilerinde düzenlenecek olan ligin kayıtları 28 Nisan’da sona erecek.

 Katılımın ücretsiz olduğu Nike Halı Saha Ligi’ne futbolseverler www.nikehalisahaligi.com adresinden başvurabiliyor. Ön kayıt formunu dolduran katılımcılar, belgelerini takım olarak okul yönetimine teslim ederek organizasyonda yer alabiliyor. Takımın fikstürdeki yeri, oynayacağı saha ve maç saatleri gibi bilgiler kayıtların sona ermesinin ardından www.nikehalisahaligi.com adresinden öğrenilebilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutulup, olanaklarına göre derecelendirilen halı sahalarda düzenlenecek organizasyonun il elemeleri Mayıs ayı içinde oynanacak. Nike Halı Saha Ligi Türkiye Finali ise 23-25 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. İl birincisi olan tüm lise ve üniversite takımları üç gün sürecek futbol festivaline katılacak.

Lise kategorisinde 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerinin, üniversite kategorisindeyse 16-35 yaş aralığındaki öğrencilerin katılacağı Nike Halı Saha Ligi, Türkiye genelince yüzlerce halı sahada gerçekleşecek. 6 as 2 yedek oyuncudan oluşacak takımlar, 2 devre halinde oynayacak. Beraberlik durumunda seri penaltı atışlarına geçilecek.

Nike’ın her zaman her yerde futbol anlayışı doğrultusunda futbolu gençlere sevdirmek amacıyla düzenlenen ‘Nike Halı Saha Ligi’ ile organizasyona katılanlar futbola doyacak.

 

Editör: TE Bilişim