2013-2015 tarihleri arasında Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, 375 sporcu başlangıç, temel ve tekamül Okçuluk Sporu eğitimi alırken, Engelli sporculara ders verilmiş ve ulusal yarışmalara katılımı sağlandı. Ayrıca Yalova’da şuan 127 lisanslı okçu bulunuyor. Hava Harp Okulu Yaz Kampı öğrencilerine, bazı kurum, kuruluşlara, devlet okulu ve özel okullara başlangıç eğitimi verilirken, Yalova’da 1 açık alan, 1 kapalı alan bölgesel turnuva düzenlendi.

Okçuluk ile ilgilenen sporcular Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde 8 adet Ulusal turnuvaya katılırken, 2014 yılı Liselerarası Türkiye Şampiyonasında birincilik ve beşincilik, bölgesel turnuvalarda çeşitli dereceler elde edildi.
Her geçen gün Yalova’da Okçuluk Sporuna olan ilginin artmakta olduğunu ve bu sporu yapmak isteyen sayısında büyük artış yaşandığını ifade eden Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün okçuluk antrenörü Mehmet Oruç “Yalova’da yaptığımız okçuluk çalışmalarıyla ülkemizde okçuluk sporuna katkı sağlamak ve bu spora önem veren ve seven herkesi en profesyonel düzeyde yetiştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edecek yapıyı oluşturmak, Ulusal ve Uluslararası platformda dereceler alınmasını sağlamak, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak, engelli bireylerimizi de okçuluk sporuyla tanıştırarak, onlara sosyal çevre oluşturmak ve müsabık sporcu olarak ülkemize kazandırmak, yenilikçi, gelişmeyi seven, başarılı, istikrarlı bir İl olmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim