2. Amatör Küme Play Off Grubunun son haftasında şampiyonun belirleneceği mücadele de Kadıköyspor ile Akköyspor takımları karşı karşıya geldi. Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmayı Akköyspor Anıl ve C. Serhat’ın attığı gollerle 2-0 kazanarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Müsabaka öncesinde her iki takımda birbirlerine çiçek vererek dostluk havası estirirken 46 yaşında kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden eski Kadıköyspor’lu futbolcu Recep Ali Ünver anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ancak  90+4’te çıkan olaylar bu dostluğa gölge düşürdü.

Zorlu 90 dakikanın ilk 45 dakikalık bölümüne her iki takımda istekli futbollarıyla başladılar. Şampiyon olmak isteyen iki takımında futbolcular organize futbollarıyla birbirlerinin kalesinde gol aramaya başladılar.

Müsabakada dakikalar 23’ü gösterdiğinde Mavi Beyazlı ekip serbest atış kazandı. Topun başına geçen Anıl’ın direk kaleye gönderdiği topta Kadıköyspor kalecisi İbrahim kontrpiyede

kalınca top ağlarla buluştu ve Akköyspor 1-0 öne geçti. Bu golden sonra çabuk toparlanan Kadıköyspor uzun toplarla ve kontra ataklarla beraberlik golünü aramaya başladı. Ancak müsabakanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Akköyspor devre arasına 1-0 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise iki takımda başa baş futbol sergiledi. Karşılaşmanın sonlarına doğru önce 80. Dakikada Ali daha sonra ise 85. Dakikada Kadıköyspor’dan Erdal 2. Sarı kartı görerek oyun dışı kalırken takımlarını 9 kişi bıraktılar.  Müsabakada dakikalar 90+4’ü gösterdiğinde faul pozisyonu sonrasında ortalık bir anda karşıtı ve oyun 4 dakika durdu. Bu sırada Akköyspor’dan Kadir, Anıl ve C. Serhat Kürşad ise Kadıköyspor’dan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Devam eden karşılaşmanın 90+9. Dakikasında kontra atakta Engin Akköyspor’u 2-0 öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti.  90 dakika sonra şampiyonluğunu ilan Akköypsor’a şampiyonluk kupasını Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz verdi.

 

2. Amatör Play-Off

Stat: Ahmet Saraç sahası

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu***, Ersin Efe***, Abdullah Çetinçelik***

Kadıköyspor: İbrahim**, Yasin**, Ömer**, Kürşad**, Ali*, Burak**, Emre**, Cem**, Burak Yağız**, Erdal*, Alican**

Akköyspor: İhsan***,Serkan***, Engin***, Anıl*, Erhan***, Serhat***, Özcan**, Enes**, V.Yasin***, Fırat***, C.Serhat*

Goller: Dk.23 Anıl 0-1, Dk.90+9 Engin 0-2

Kırmızı Kartlar: Dk.80 Ali, Dk.85 Erdal, Dk.90+8 Kürşad (Kadıköyspor), Dk.90+8 Kadir, Anıl, C.Serhat (Akköyspor)

 

Editör: TE Bilişim