Ziyarette Başkan Salman’a Yeni Nesil Tofaş projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Koordinatör Kartal Önel, vizyonlarının kentin her köşesindeki çocuğa ulaşmak ve basketbol sporunu eşit şekilde yapma imkanı vermek olduğunu ve kentin isminin ülkemizde basketbol sporuyla ile beraber anılmasını ve sokaklarda basketbol sporunu yaymak olduğunu söyledi.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Önel, “Projemizin amacı; gençleri ve çocukları spora teşvik etmek, spor yapmaya özendirmek, spora küçük yaşlarda başlanmasını sağlamak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak madde bağımlılığından uzaklaştırmak, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenlemek, spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak, sporcu yetiştirmek, basketbol kursları, spor okulları için ortam sağlamak ve sporu teşvik etmektir” dedi.

Düzenlenecek protokol kapsamında hedeflerinin 5 senelik bir planlama içerdiğini belirten Önel, “Öncelikle kulübümüzün idari ve teknik anayasasını içeren eğitim videolarını hazırlayarak tüm sporculara ve ailelere ışık tutan bir e-eğitim programını verip 5 sene içerisinde 10.000 kişiyi mental anlamda eğiteceğiz. Spor okullarını ve alt yapıyı ücretsiz hale getirerek Yalova içerisindeki farklı bölgelerde maddi durumu elverişli olmayan 1.000 çocuğa eşit basketbol eğitimi vereceğiz. Yalova’da ki amatör basketbol kulüplerini teknik ve idari anlamda destekleyip 16 adet küçük ve minik takımlar yaratarak 320 çocuğa eşitlikçi rekabet ortamında basketbol oynatmayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin spor yapmak isteyen gençlere fırsat eşitliği sunacağını belirten Başkan Salman, bu projenin Yalovalı gençlere büyük olanaklar sağlayacağını söyledi.   

Editör: TE Bilişim