Türkiye Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor, 13. Haftada evinde OGM Ormanspor’u ağırladı. İlk yarıyı üstün kapatan temsilcimiz 4. Periyot hastalığını bu maçta da yaşayarak parkeden 73-67 yenik ayrıldı. Bu sezon ki 12. Yenilgisini alan Belediyespor’da bu maç başantrenör İlker Salman’ında sonunu getirdi.
Temsilcimizde Ormanspor karşısında Orçun Okkalı 14 sayı, 7 ribaund, Onur Sonsırma 18 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Kris Yanku 15 sayı, 3 ribauntluk performanslarıyla sivrilen oyuncular oldu. Ankara ekibinin etkili isimleri arasında  Antonio Yasin İhsan Graves 20 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Hasan Rizvic 15 sayı, 6 ribaunt, Timuçin Yener 12 sayı, 7 ribauntluk performanslarıyla yer aldılar.
“Koç Salman’la yollar ayrıldı”
2016-2017 sezonun 3. Haftasında Yalova Group Belediyespor’un başına geçen başantrenör İlker Salman’la yollar ayrıldı. Temsilcimiz ile 50 maça çıkan 15 galibiyet alırken, 35’de yenilgi aldı.
Yalova Belediyespor Başkanı Resul Kocaağa,” Geçen sezonun 3.haftasından bu yana takımımızı çalıştıran İlker Salman ile yollarımızı ayırdık. Sayın Salman'a, bugüne kadar takımımıza verdiği emekler için teşekkür eder; bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” dedi.
“Pota altı Akindele  güçlendi”
Sezon başında transfer ettiği Mikael Levon Hopkins’in Samsun BŞB Anakentspor’a geri dönmesinin ardından pota altına oyuncu arayan Yalova Group Belediyespor Akindele’de karar kıldı. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague deneyimi olan 34 yaşındaki pivot Jeleel Akindele ile Belediyespor anlaştı.
Ülkemizde kısa bir dönem Yeşilgiresun forması giyen Nijeryalı forvet Son yıllarda Güney Amerika ligleri olan Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti ve Venezuela Ligi gibi liglerde oynadıktan sonra, 2010/11 sezonunda ise İtalya Ligi ekiplerinden Montepaschi Siena forması altında EuroLeague'de boy göstermişti. Geçen sezon Metros De Santiago formasıyla 11 lig maçında 7.5 sayı, 5.3 ribaund ortalamaları tutturan 2.16'lık oyuncu bu sezona ise Dominik La Vega Ligi ekiplerinden DOSA ile başlamıştı.

Editör: TE Bilişim