Geçtiğimiz hafta sonunda oynanan 2. Amatör Küme B Grubu 7. Hafta karşılaşmaları kapsamında grupta orta sıralarda yer alan iki takım Ortaburunspor ile Polisgücü takımları karşı karşıya geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan zevkli ve çekişmeli 90 dakikada Ortaburunspor 2-0 geriye düşmesine karşın oyundan kopmayarak müsabakayı 3-2 kazanmasını bildi. Aldığı 3 puanla Acarspor’a biraz daha yaklaşan Termal temsilcisi iddiasını ligin son 3 haftasına taşıdı.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan müsabakaya çok hızlı başlayan taraf Polisgücüspor takımı oldu. Müsabakanın 2. Dakikasında gelişen Polisgücü atağında topla buluşan Suat Ortaburunspor kalecisi Dinçer’i avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bulduğu gol sonrasında Polisgücü farkı artırmanın hesaplarını yapmaya başladı.

Attığı golle avantaj yakalayan Polisgücü müsabakanın 22. Dakikasında geliştirdiği Onur bir kez daha Ortaburunspor ağlarını havalandırarak skoru 2-0’a getirdi. ilk 25 dakikada bulduğu 2 golle rahatlaya n Polisgücü’nde rehavet ortaya çıktı. Kalesinde üst üste 2 gol birden gören Ortaburunspor toparlanma evresine girdi. Karşılaşmanın 24. Dakikasında gelişen ani Ortaburunspor atağında ev sahibi ekip penaltı kazandı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Emre meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 2-1’e getirdi. ilk yarının kalan dakikalarında Ortaburunspor beraberlik golünü arasa da bulamayınca ilk yarı Polisgücü’nün 2-1’lik üstünlüğü ile geçildi.

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında ise bambaşka bir Ortaburunspor sahada yer aldı. İkinci devreye hızlı başlayan Ortaburunspor 46. Dakikada geliştirdiği atakta serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest atışta topun başına geçen Ahmet mükemmel bir vuruşla topu Polisgücü ağlarıyla buluşturarak skoru 2-2’ye getirdi.

Beraberlik golünden sonra Polisgücü kalesini ablukaya alan Ortaburunspor, beraberlik golünden 2 dakika sonra ani geliştirdiği atakta ilk golün sahibi Emre bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin 2 takımını da 3-2 öne geçiren gole imzasını koydu.  Kalan dakikalarda her iki takımın ataklarından başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi ekip Ortaburunspor karşılaşmadan 3-2’lik skorla ayrılarak çok önemli bir galibiyete imza attı.

 

2.A.K.

Stat: Ahmet Saraç sahası

Hakemler: Abdullah Çetinçelik***, Engin Özgür***, Gökhan Çağşırlıoğlu***

Ortaburunspor: Dinçer***, Resul***, Emre Öz***, Emrah***, Ahmet***, Burak***, Hakan***, Cüneyt***, Emre***, Soner***

Polisgücüspor: Serkan**, Sinan**, A.Veysel**, Emre**, Sinan Çetin**, Onur**, Erol**, Y.Sinan**, M.Emin**, Suat**, Fehmi**

Goller: Dk. 4 Suat 0-1, Dk. 22 Onur 0-2, Dk. 24 Emre (Pen) 1-2, Dk. 46 Ahmet 2-2, Dk. 48 Emre 3-2

Editör: TE Bilişim