Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk bölge antrenörü Mehmet Oruç, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yapılan Minikler Açık Alan Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Antalya’da yapılacak Büyükler Açık Alan Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nı değerlendirdi.
Çanakkale’de ki yarışmanın minik okçular adına büyük tecrübe olduğunu belirten Oruç, Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü 11-12 yaş Makaralı bayan takımının ise Türkiye dördüncüsü olduğuna vurgu yaptı.
Yeni yıla iddialı gireceklerinin altını çizen Oruç,”Minikler Açık Alan Okçuluk Türkiye Şampiyonası 24-26 Ağustos tarihlerinde Gelibolu’da düzenlendi. Yarışmaya toplam 450 sporcu katıldı. Yarışmada minik sporcularımız şiddetli rüzgara rağmen çok büyük mücadele gösterdi. 11-12 yaş Makaralı bayan takımımız Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü olarak Türkiye dördüncüsü oldu. Minik sporcularımız çok büyük tecrübe edindi ve önümüzdeki yıla ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler” dedi.
“Antalya’ya ümitli gidiyoruz”
Önlerinde Büyükler Açık Alan Okçuluk Türkiye Şampiyonası olduğunu belirten Oruç,” 1-4 Eylül tarihlerinde Antalya’da Büyükler Açık Alan Okçuluk Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Bu turnuva sezonun son açık alan yarışması olarak dikkat çekiyor. Sporcularımız büyükler kategorisinde gerçekleştirilecek bu yarışmaya açık alan sahamızda yoğun bir tempoyla hazırlanıyorlar. Sporcularımızdan bu yarışmada ilimize madalyayla dönmeleri konusunda ümitliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim