Yalova Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü işbirliği ile düzenlenen Yürüyen Köşk koşusunun ardından Türkiye Jokey Kulübü koşu takvimine Yalova Koşusunu da ekledi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bursa Osmangazi Hipodromu’na giderek yarışı yerinde izledi.
Yalova’nın tanıtılması amacıyla düzenlenen yarışlar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 11 Kasım’da gerçekleştirilen Yürüyen Köşk yarışı sonrasında bu kez Türkiye Jokey Kulübü koşu takvimine Yalova Koşusunu ekledi. Bursa Osmangazi Hipodromu’nda düzenlenen yarışları; Eski Spor Bakanı Şükrü Erdem, Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Sanatçı İsmail Türüt ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da izledi.
Yarışmanın sonunda konuşma yapan Başkan Salman, “Yalova’mızın tanıtımına katkı sağlayan organizasyon için TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyor. Yarışta dereceye giren safkanların sahipleri ve jokeylerini kutluyorum” dedi.
Yalova Koşusunu ‘Cankardeşler’ Kazandı
At yarışı Sezonunun 4+ yaşlı Arap atları için önemli randevularından biri olan Yalova Koşusu Bursa Osmangazi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuyu Muzaffer Can’ın sahibi olduğu ‘Cankardeşler’ kazandı. ‘Cankardeşler’ 97.000 TL değerindeki ödülü kazanırken, kupa ve madalyasını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın elinden aldı.5. ayakta koşulan Yalova Koşusu 400 metre kum pistte gerçekleşti. 58-60 kiloda +4 yaş 6 Arap atının koştuğu yarış nefesleri keserken, yarış severler heyecan dolu anlar yaşadı. Yarışta Serkan Yıldızhan’ın sahip olduğu ‘Yılmazbaşar’ ikinci olarak 38.800 TL ödül kazanırken, Salih Yıldızer’in sahip olduğu ‘Bildehan’ ise koşuyu üçüncülükle tamamlayarak 19.400 TL ödül kazandı. 

 

Editör: TE Bilişim