Yalova Bölgesi FIFA Kokartlı Hakemimiz Halis Özkahya, imzayı atarak profesyonel hakem oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilk olarak geçen yıl 6 hakemle başlatılan Profesyonel Hakemlik uygulaması, bu sezon daha da genişleyerek devam etti. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Barış Şimşek'in yanı sıra Tolga Özkalfa, Halis Özkahya ile Bülent Yıldırım da profesyonel hakem oldular. Beden Eğitimi öğretmeni olan Özkahya, memurluktan istifa ederek sadece hakemlik yapacak.
TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez,  Yaşar Aşçıoğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Başkanvekili Bünyamin Gezer ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı. Konuşmaların ardından hakemlerimiz, profesyonel hakemlik sözleşmesine imza attı.
FIFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır da imza töreninde; "Profesyonel hakemlikle ilgili ilk kez düşüncelerimi 2007 yılında söylemiştim. O zamanlarda bu konu bir ütopya gibiydi. Destek de görmemiştik. Ama şimdi bugünlere geldik. Bir karar açıklandı. "Dünya Kupası'nda profesyonel hakem olmayanları görevlendirmeyeceğiz" denildi. Bundan sonra bu konu ciddiye alınmaya başlandı. Futbolun küresel boyutta büyüdüğü, milyon dolarların havalarda uçtuğu bir dönemde hakemlerin kendi işlerinden arta kalan zamanlarda hakemlik yapması doğru değildi. Yılın yarıya yakınını seminerlerde, toplantılarda, idmanlarda, maçlarda geçiriyorsunuz. Bugünden sonra çok daha fazla derinlemesine çalışacağımızı düşünüyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda bize inanılmaz bir destekte bulunan Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören'e de çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah uzun yıllar hakem camiası güzel işler yapacak. Bu bence bir milattır. Türk hakemliğini hakemlerimiz en iyi şekilde temsil edecektir" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim