Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde ki temsilcimiz Yalova VİP, yeni sezon hazırlıklarına Ağustos ayında start verecek. Yola sportif direktör Caner Yıllar ile devam eden bayan basketbolundaki temsilcimiz yaptığı transferlerle dikkat çekmişti.
Geçen sezonu kiralık olarak geçiren Beril Albayrak, Esra Türkcan, Özlem Öztürk, Sanja Kuzelj ile yola devam etmeyen Yalova VİP iç transferde Ebru Torun, Sezen Mercan, Ceyda Domaç ve İrem Beriş ile yeniden anlaşırken, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’nden Damla Üredi, İzmit Belediyesi'nden Nilay Aydoğan, Meryem Kolaylı ve Tuğba Battal, Bursa Zeytinspor'dan Banu Karadağlı, İstanbulgücü'nden Beril Arık ve ABD'li siyahi uzun oyuncu Akila Jade Mcdonald'ı transfer etmişti. 
Geçen sezon rüya gibi geçiren Yalova VİP, 2016-2017 sezonu hazırlıklarına ise Ağustos ayı içerisinde başlayacak. Bayan basketbolundaki temsilcimiz, Yalova’da ligin önemli takımlarının yer alacağı bir turnuvada düzenleyecek. 
2016 Ekiminde başlayacak ve 20 takımlı oluşturulacak ligde yer alacak Yalova VİP, Kamp dönemi ve özel turnuvanın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenleyeceği Federasyon Kupası’nda mücadele edecek.
Editör: TE Bilişim