Türkiye Yelken Federasyonu’nun ve Yelken İl Temsilciliği’nin 2017 yılı faaliyetleri içerisinde yer alan Pirat Ligi 4.Ayak Yelken Yarışları 08-09 Temmuz 2017 tarihinde Yalova Kaytazdere Yelken Kulübü yarış parkurunda gerçekleştirildi.
2 gün süren yarışmalarda Türkiye çapından 7 kulüp ve 24 sporcu katıldı.Yarışmaları Türkiye yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın yanı sıra kulüp yöneticileri ve su sporları tutkunları takip etti.
Yalova Yelen İl Temsilcisi Ali Cesur,” Türkiye Genelinde 7 kulüp 24 sporcu yarışlarda yer almıştır. Çok zevkli ve kıran kırana mücadeleler oldu. Türkiye yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’da bizlerle birlikte yarışmaları izleyerek onurlandırdı. Yelken yarışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyor kulüplerimizi de tebrik ediyorum” dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise, “İlimizde organize edilen Yelken yarışlarında başta Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’a  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor derece elde eden kulüpleri ve sporcularını kutluyorum” dedi.

Pirat Genel Sıralama

1-Murat Suntay-Ceren Çiçek (İstanbul Yelken Kulübü)

2-Berk Balta- Deniz Can Erbil (Şişe Cam Yelken Kulübü)

3-Bahadır Bozdağ-M. Fatih Gökmen (İstanbul Yelken Kulübü)

Pirat Gençler Sıralama

1-Berk Balta- Deniz Can Erbil (Şişe Cam Yelken Kulübü)

2-Eren Can Altun-Atacan Aloğlu (Kaytazdere Yelken Kulübü)

3-Kubilay Tunç- Kaan Özbay (Kaytazdere Yelken Kulübü)

Pirat Yerli Tekne Sıramalam

1-Bahadır Bozdağ-M. Fatih Gökmen (İstanbul Yelken Kulübü)

2- Eren Can Altun-Atacan Aloğlu (Kaytazdere Yelken Kulübü)

3-Cenker Baturay- Yusuf Ziya Özalp (Bayramoğlu Yelken Kulübü)

Editör: TE Bilişim