Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova BALGÖÇ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Twin Starts işbirliğiyle bu yıl 2.si düzenlenecek olan Uluslararası Sokak Basketbolu ve Plaj Voleybolu Turnuvası Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın katıldığı seremoniyle başladı.
Bulgaristan, Sırbistan Novipazar, Yunanistan, Romanya, Almanya ve Türkiye’den katılan sporcuların yer aldığı turnuvada basketbolda 24, voleybolda ise 12 takım mücadele edecek.
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sporcuları kendi dilleriyle selamladı. Başkan Salman, konuşmasında şu ifadelere yerdi;  “Kardeş şehir ilişkileri kültürel kaynaşmanın bir göstergesidir. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz spor etkinliği de sportif kaynaşmamızın bir göstergesi olarak inşallah bundan sonra da devam edecektir. Bunu her sene yapmayı düşünüyoruz. Umarım Yalova’da güzel günler geçirirsiniz ve Yalova’nın güzelliklerini ülkenizdeki dostlarınıza anlatarak bizleri mutlu edersiniz. Sizleri Yalova’da ağırlamaktan mutluyuz. Her sene sizleri aramızda görmek istiyoruz”
Başkan Salman daha sonra sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve potaya basket atışı yaptı. 27-28 Temmuz 2015 tarihleri arasındaki plaj voleybolu müsabakaları Akasya Park’ta gerçekleştirilirken, aynı tarihlerdeki sokak basketbolu karşılaşmaları Deprem Anıtı’ndaki basketbol sahasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim