Bu yıl ki Genç Erkekler Basketbol Yalova Şampiyonası’nın A Grubunda Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi, ve Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi bulunuyor. B Grubunda ise Yalova Anadolu Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi yer alıyor. C Grubunda ise Özel Yalova Anadolu Lisesi, Kaşgarlı Mahmut İletişim Meslek Lisesi ve Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi takımları gruptan çıkma mücadelesi veriyor.

23 Aralık Pazartesi günü oynanan ilk gün karşılaşmaları kapsamında ilk olarak A Grubunda Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi kozlarını paylaştı.  Kıran kırana geçen mücadeleyi Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi 57-19 kazanarak turnuvaya galibiyet ile başladı. Günün ikinci maçında ise Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi rakibi Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi’ni 5 sayı farkla 45-40’lık skorla geçmeyi başardı.

B Grubunda ilk karşılaşmasında Yalova Anadolu Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi arasında oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 75-43 kazanırken, grubun diğer mücadelesinde ise Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi rakibi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ni 47 sayı farkla 70-43 mağlup ederek turnuvaya galibiyet ile başladı.

Turnuvanın ikinci gün maçları ise 25 Aralık Çarşamba günü Yalova Atatürk Spor Salonunda oynanacak 5 karşılaşma ile devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim