Türkiye Masa Tenisi Süper Ligi 2015-2016 sezonu İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapılan 1.etap karşılaşmalarıyla başladı. Yalova Belediyespor oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. 
Temsilcimiz İzmir’de Girne Amerikan Üniversitesi’ni 4-2, Sistem Reklam Spor’u 4-1, Sarkuysan’ı 4-1 ve Beşiktaş’ı da 4-1’lik skorlarla mağlup etti. 
Erkeklerde ve Bayanlarda 16'şar takımın katıldığı Türkiye Süper Liginde ilk etap sonunda Ligdeki ilk dört hafta maçları tamamlanmış oldu. Erkeklerde ilk etabı Yalova Belediyespor 4'de 4 yaparak yenilgisiz lider tamladı. Yalova ekibinin ardından son 4 yılın Türkiye Şampiyonu İBBSK, Fenerbahçe, Türk Telekom, Beşiktaş ve İstanbul Kupası Tenis Spor birer yenilgi ile 2.sırayı paylaştılar. Ligin ilk etabında TOFAŞ ve İzmir B.Ş.Belediye spor ise galibiyet elde edemedi. Bayanlarda ise son altı yılın şampiyonu Fenerbahçe ile Tigemspor, B.Ş.Belediyesi Kağıtspor, Bursa BŞ.Beleidyesispor ve İBBSK ilk etabı yenilgisiz tamamladılar. Beş takımda dört maçını kazanarak ilk sırayı paylaştı. Çukurova Üniversitesi tek yenilgisini İBBSK'dan alırken, BŞ.Belediyesi Ankaraspor, Ankaragücü ve Malatya BŞ.Belediyespor ilk etapta galibiyetle tanışamadılar.
“Yalova Belediyespor Şov Yaptı”
Tamamen genç oyunculardan kurulu olan Yalova Belediye Spor, 2015-2016 sezonun ilk etabını kayıpsız geçerek liderlik koltuğun oturdu. İbrahim Gündüz, Ziver Gündüz ve Umut Emre Başsan'dan kurulu ekip, sırasıyla Girne Amerikan Üniversitesi, Sistem Reklam, Sarkusyan ve ilk etabın son maçında da şampiyonluğun iddialı takımlarından Beşiktaş'ı mağlup ederek yeni sezonun yeni lideri oldu. Bu sezon Avrupa Kupalarında fırtına gibi esen ve ikinci kez katıldığı ETTU Cup'da 2.tura kalmayı başaran Yalova Belediye Spor, bu moralle çıktığı Süper Lig'de ilk dört maçını kazanmasını bildi. Bu sezon da tıpkı son iki sezonda olduğu gibi ligin ilk devresinin sonunda sıralamadaki ilk sekiz takım play-off turuna devam edecek ve burada karşılaşacağı rakipleriyle oynadıkları 7 maçı play-off'a taşıyabilecek. Bu nedenle ilk 8 içinde yer alabilmek için takımlar arasında kıran kırana bir mücadele yaşanacak. Namağlup Yalova Belediye ile tek yenilgili İBBSK, Fenerbahçe, Türk Telekom, Beşiktaş ve İstanbul Kupası Tenis Spor'un yanı sıra, iki yenilgili takımlar TED, Adana MTİ, Sistem Reklam, Girne Amerikan Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi, play-off'a kalan 8 takımdan birisi olabilmek için uğraş verecek. 24-25 Ekim tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan 2.etap karşılaşmalarını en az kayıpla geçen takımlar, ilk sekiz için büyük avantaj elde edecek.
Editör: TE Bilişim