Bulgaristan´ın Albena şehrinde düzenlenen 25. Gençler Masa Tenisi Balkan Şampiyonası´nda ferdi maçlarda Türkiye; üçü altın, beşi gümüş, dördü bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazandı. Takım maçlarında üç altın, bir bronz madalya elde ederek takımlar Balkan Şampiyonu olan Türkiye, başarısını ferdi maçlarda da devam ettirdi. Yalovalı sporcular ise aldıkları madalyaya ile ülkemizin ilk sırasında yer almasında önemli pay sahibi oldular.
Türkiye ve ev sahibi Bulgaristan´ın yanı sıra, Sırbistan, Romanya, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek ve Moldova´nın katıldığı Balkan Gençler Masa Tenisi Şampiyonasının son gününde ferdi finalleri oynandı.
Genç Erkek tekler kategorisinde ilk üç sırayı Milli sporcularımız paylaştı. Finalde Yalovalı sporcu Tugay Yılmaz´ı 4-0 mağlup eden Talha Yiğenler altın madalyanın sahibi olurken, Tugay Yılmaz gümüş, Zihni Batuhan Şahin ise bronz madalya kazandı. Yıldız Bayan çiftlerde Ece Haraç/Özge Yılmaz gümüş madalyayı boynuna taktı.
İlk iki gün yapılan Takım maçlarında Türkiye, Genç Erkekler, Genç Bayanlar ve Yıldız Bayanlarda altın, Yıldız Erkeklerde bronz madalya kazanmıştı.
Bu sonuçlardan sonra Türkiye, takım ve ferdi müsabakalar sonunda toplamda elde ettiği altı altın, beş gümüş ve beş bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile madalya sıralamasında 10 ülke arasında Romanya´nın ardından ikinciliği elde etti. 

Editör: TE Bilişim