Yıllardır Ali Sami Yen ve İnönü Stadyumu'nda yaşanan Galatasaray ve Beşiktaş derbisi bu kez Kaptan Halı Saha Tesislerinde yaşandı.  Yalova Galatasaray Futbol Okulu Kurucusu Hidayet Öztekin’in organize ettiği dostluk maçında Minik Aslanlar ile Minik Kartallar karşı karşıya geldi.

13-15 yaş, 11-13 yaş ve 10 yaş altı kategorilerinde düzenlenen dostluk müsabakaları kıran kırana geçerken minik sporcuların gösterdikleri performanslar parmak ısırttı. Saha dışında ise sporcuların velileri müsabakaları heyecan dolu gözlerle izlerken iki takım futbolcuları da derbiye yakışır şekilde sahada mücadele etmeleri de alkış aldılar.

Dostluk ve fair-play çerçevesinde genç sporcular yetiştirmek için yola çıktıklarını bu nedenle ezeli rakip ve ebedi dost Beşiktaş’ın futbol okulu ile dostluk müsabakası organize ettiklerini belirten Yalova Galatasaray Futbol Okulu Kurucusu Hidayet Öztekin, “Genç sporcularımıza futbolun sadece ve sadece dostluk, kardeşlik ve paylaşımdan ibaret olduğunu anlatmak için çaba gösteriyoruz. Burada amacımız hem kendi futbol okulumuzda öğrenim gören, hem de Beşiktaş Futbol Okulunda öğrenim gören sporcuların kaynaşmalarını, tanışmalarını ve aralarındaki dostluk bağlarının kuvveti hale gelmesine yardımcı olmak. Bizim için sahada oynanan ve centilmence geçen mücadele önemli skor hiçbir zaman önemli değil”  diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim