Yalova yaşamını sürdüren Kıvılcım, profesyonel anlamda 8 yıl önce bisiklet yarışlarına katılmaya başladığını belirterek bu yarışlarda birçok madalya kazandığını anlattı.

Downhill sporuna geçen yıl başladığını dile getiren Kıvılcım,"Ağrı Dağı projesi bir içecek firması, 'Bize fikrinizi gönderin biz de fikirlerinizi gerçekleştirelim' adlı bir yarışma başvurusuyla başladı. Ben de Dağ bisikleti sporcusu olarak yarışmalara hazırlandığım dönemde Downhill sporunu seçtim, 30 saniyelik video hazırladım ve onlara gönderdim. Yapılan yarışmada 5 finalist arasında yer aldım ve yarışmayı kazandım. 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'ndan bisikletle inen ilk kişi olarak tarihe geçmek istiyordum. Ancak dağın çok zorlu koşulları vardı ve organizasyon bu projeyi çok riskli bulduğunu ifade ederek durdurma kararı aldılar. Bir yıldır hazırlandığım projede gelinen sonuç, beklediğim bir durum değildi. 2013 Yılının Ocak ayından itibaren çok yoğun bir tempoyla hazırlanmaya başladım. Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Koray Girgin tarafından antrenman planlarım haftalık olarak hazırlanıyordu. Genelde ‘Superset’, ‘Dropset’, ‘Triset’ ve ‘Giant’ setli kondisyon içerikli maximum güç ve minimum kas hedefli antrenmanlar yapıyordum.Kondisyon çalışmalarım için yine bisiklet Milli takım Antrenörlüğü yapan Kamil Alev tarafından haftanın 4 gününü dolduracak şekilde hazırlanıyordum. Genelde uzun ve yoğun tempolu koşular,İntervallerle dolu antrenmanlar oluyordu. Tabi ki işin ‘Downhill’ kısmında kendi antrenman programımı kendim hazırladım ;haftanın iki gününü kendimi daha fazla hızlandırmak için yaptığım teknik iniş antrenmanlarına ayırdım. Her hafta mutlaka yağmur, kar fark etmek sizin Uludağ’dan 4-5 kez iniyordum. Kalan boş saatlerimde de ip üstünde yürüme, denge, koordinasyon, refleks çalışmalar ve parmaklarımı güçlendirmek için el yayı antrenmanlarına ayırdım. 1 günümü mutlaka dinlenmeye ayırdım bu şekilde hazırlıklarımı tamamlayarak inişimi gerçekleştirdim" diyerek sözlerini tamamladı.

Bisiklet İl temsilcisi Ünal Tolun“dağ bisikleti branşlarından bir diğeri olan downhill tepe inişi bisiklet disiplini, Avrupa kayak merkezlerinde düzenlenen Avrupa, Dünya şampiyonaları ve puanlı yarışmalarla büyük bir ilgi duyuluyor. Ayrıca, ünlü kayak merkezlerinin alanlarına yapılan parkurlarda sürüş keyfi yaşatan otel ve işletmecilerinin de bu alanda bisiklet kullanıcılarına hizmet vererek, sporcu alt yapısının da oluşumuna destek sağlanmış oluyor. Tepe inişi alanında her gecen yıl daha çok sporcunun katılımıyla gerçekleşen uluslar arası yarışmalara, ülkemiz de bu alanda temsil eden gençlerin yetiştirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştular.

Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Alperen Kıvılcım’ı bu özverili çalışmalarından ve bisikletiyle bu zorlu parkuru başarıyla tamamlamış olmasından dolayı tebrik ederken, Bisiklet İl Temsilcisi Ünal Tolun ve antrenör Kamil Alev’e de ayrıca teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim