Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güler Alkan’dan ilimizde kamp yapan Kadınlar A Milli Güreş takımını ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.
30 Nisan- 5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale’de yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi 15 -17 Şubat 2018  tarihleri arasında İsveç’te yapılacak olan Uluslararası Graffing Turnuva için minderin sultanları, Yalova'da ki hazırlıklarını tamamladı
Uygulama Otelinde düzenlenen programda  Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ve minderin sultanları yer aldı.
Milli takım sporcularının Yalova’da Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasını istediklerini, fakültenin kurulması halinde üniversite eğitimleri için Yalova’yı tercih edeceklerini dile getiren Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, spor anlamında büyük başarılı olan Yalova’nın Spor Bilimleri Fakültesine ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.
Talebi dikkate alacaklarını belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güler Alkan, sağlıklı gençlerin yetiştirilmesinde katkıda bulunmak, sporu hayatın bir yaşam tarzı haline gelmesini sağlamak için Spor Bilimleri Fakültesinin açılmasının şart olduğunu  belirterek, bu anlamda çalışmaların başladığına vurgu yaptı ve İsveç’te mindere çıkacak Milliler başarılar diledi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; “ Spor Bilimleri Fakültesinin açılması hem Yalova’mıza, hem de Türk sporuna büyük katılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
“3 Sporcumuz Rusya’da Mindere Çıkacak”
Rusya’ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale’de yapılacak Avrupa Şampiyonasında Derya Bayhan, Buse Tosun ve Aslı Tuğcu mindere çıkacak. Yalova’da Milli takım ile birlikte başarılı bir kamp dönemi geçiren 3 sporcumuz ayrıca İsveç’te yapılacak olan uluslararası turnuvada ülkemizi temsil edecek.
Altınova Tersaneler Spor Kulübü güreş antrenörü Murat Gençtürk;  “Uluslararası Graffing Turnuvasında  mindere çıkacak sporcularımıza başarılar diledi. Ayrıca onlara  güveniyoruz. Umuyorum ki sporcularımız hak ettikleri sonuçları elde edecekler” dedi.

 

Editör: TE Bilişim