2016 yılında güreş ve halterde büyük çıkış yakalayan Altınova Tersaneler Spor Kulübü, 2 sporcusunu Rio Olimpiyatlarına gönderecek. 
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Yalova’da kısa zamanda güreş ve halter branşlarında önemli başarılar kazandık. Milli takımda bir çok sporcu ve başarısı bulunan Altınova Tersaneler Spor Kulübüne, maddi ve manevi destek veren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na, AKP Milletvekili Fikri Demirel’e, İl özel İdaresi Meclis Başkanı Yaşar Demirel’e, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’a, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ile  antrenör ve sporcularımıza olimpiyat yolunda başarılar dilerim” dedi.
Bu yaz Brezilya'nın Başkenti Rio De Janeiro’nun ev sahipliğini yapacağı Olimpiyatlarda Sema Acartürk ve Buse Tosun madalya için mücadele edecek. Avrupa Halter Şampiyonası'nda, 53 kilodaki sporcumuz Sema Acartürk, silkmede 109 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı. Koparmada 82 kilo ile 8. olan Sema Acartürk, toplamda ise 191 kilo kaldırarak 4.’lük elde etti. Buse Tosun, bayanlar güreş branşında 69 kiloda Rio vizesi aldı. Son olarak Sırbistan’daki kalifikasyon turnuvasında son 2’ye kalarak olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Buse’nin Rio’dan da madalyayla dönmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilişim