Yalova Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sabuncu, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından il temsilciğine atandı. Sabuncu görevi teslim almasının ardından Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek izciliğin önemi ve Yalova ilinde izciliğin yaygınlaştırılması konularını görüştü.
İzciliğin, 7-18 yaş arası çocukların dindar, vatansever, sosyal, öz güveni tam, liderlik vasıflarına sahip bir birey olmasını amaçlayan bir eğitim sistemi olduğundan bahseden İbrahim Sabuncu,  “İzcilik,  çocukların oba veya ekipler halinde, doğanın içinde, yaşayarak öğrenmesi ve eğitilmesi metodunu kullanır. Bu metot ile izciler, içinde bulundukları grubun menfaatlerini bireysel menfaatlerinin önünde tutmayı öğrenir.  Dünya izcilik teşkilatının üyesi olarak, çok büyük bir ailenin parçası olduğunu anlar. Bu aitlik duygusuyla zararlı alışkanlıklardan uzak durduğu gibi, izciliğin gerektirdiği, her gün bir iyilik yap, benzeri uygulamalarla, topluma faydalı örnek bir birey haline gelebilir. Doğada yapılan faaliyetler, yürüyüşler, kamplar, izcilik oyunları, izcilerin dijital dünya dışında hem eğlenip hem de beden ve ruh sağlıklarını korumalarına yardımcı olur. Bu yönleriyle obezite, madde bağımlılığı, dijital bağımlılık, ruhsal problemler gibi tehlikelere karşı karşıya olan bu çağın çocukları için izcilik önleyici ilaç niteliğindeki bir spor dalıdır. 18 yaşını doldurmuş, izci andı ve türesinde belirtilen niteliklere sahip ve TİF tarafından düzenlenen liderlik eğitimlerini tamamlamış olan, çocukların eğitimine katkı sağlayarak vatanına gönüllü hizmet etmek isteyen her bireyin izci lideri olabilir. Dindar, vatansever, kötü alışkanlıkları olmayan, örnek kişiliğe sahip olmak” şeklinde konuştu.  
Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sabuncu ile ilimizde izcilik branşının gelişmesi ve gençlerimize daha da verimli olabilmek adına yeni projeler  hakkında fikir alışverişinde bulunduk diyen Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Sabuncuya yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.  

Editör: TE Bilişim