Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlıkspor’un fesih olmasına dair yazıyı Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Keser’e ulaştırdı.

2011-2012 futbol sezonuda 1. Amatör kümede mücadele eden Sağlıkspor’da yönetim içerisinde ki sahipsizlik kulübü kapatma noktasına getirmişti. Sağlıkspor kulübü yöneticileri yaptığı toplantı sonrasında kulübü fesih etme kararı almışlardı.

Bu sezon Süper Amatör Ligin kapısından dönen Sağlıkspor’un önümüzdeki sezon ligden çekildiği ve kulübün kapatıldığı bildirildi.

Sağlıkspor’un maddi sıkıntılar yaşadığı ve kimsenin destek çıkmamasından dolayı kulübün kapatılıp feshinin gerçekleştiği öğrenildi. 13 Nisan Cuma günü Yalova İl Dernekler Müdürlüğü, Yalova ASKF’ye konuyla ilgili yazıyı gönderdi. ASKF Başkanı Harun Keser de kulübün feshiyle ilgili yazıyı TFF’ye iletti. 14 Nisan Cumartesi günü de federasyon, Betist “Yalova ilinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün fesih edilerek kapatıldığı ilgi yazı ile bildirildiğinden, adı geçen kulübün kaydı silinmiştir” şeklindeki yazıyı Keser’e iletti.

Sağlıkspor bünyesinde bulunan 60 lisanslı futbolcu da, kulübün feshinin gerçekleştirilerek kapanmasının ardından serbest kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ASKF Başkanı Harun Keser, “Feshi yapılan ve liglerden çekilen Sağlıkspor’un 60 lisanslı futbolcusu serbest kalmıştır. Bu futbolcular, önümüzdeki sezon için başka kulüplerle anlaşarak futbol yaşantılarını sürdürebilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Futbolda 1. Amatör Küme’nin yanı sıra altyapı kategorilerinde de mücadele eden Sağlıkspor’un son başkanlığını da Murat Erdemir yapmış oldu.

Sağlıkspor Yalova’da kapatılan 5. Kulüp oldu. Daha önce Kirazlıspor, Gaziosmanpaşa, Sugören ve Güneyköyspor gibi kapatılan Yalova’nın köklü kulüplere Sağlıkspor’da eklendi.

Editör: TE Bilişim