Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Sakarya MTB Cup’a katılan Yalovalı bisikletçiler 1 altın ve 1 bronz madalya kazandı.  4’ü uluslararası, 6’sı ulusal kategori olmak üzere toplamda 10 kategori üzerinden sporcular pedal bastı. Sakarya Üniversitesi spor kompleksi çevresinde oluşturulan 3 bin 400 metrelik uzunluğundaki parkurda kıran kırana mücadeleler sergilendi.
Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu ve Bölge Antrenörü Kamil Alev, yarışmayı 5 tur üzerinden 01:03.34 derecesiyle 1. olarak tamamlarken, Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nün yıldız sporcusu Murat Can Öztoprak 00:52.08 derecesi ile 3’lük sevinci yaşadı ve bronz madalyayı kaptı.
Sakarya’dan madalyalarla döndükleri için mutlu olduklarını belirten Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü sporcusu ve bölge antrenörü Kamil Alev, “Dik rampaların olduğu ve teknik inişlerin bulunduğu zor bir yarıştı. Mevsim normallerinin dışında oldukça sıcak bir günde yarıştık. Güneş ışınlarına maruz kalan dik yokuş bölümleri geçerken zorlanmamıza rağmen, oldukça iyi bir yarış çıkarttık. İlimize iki madalya ile döndüğümüz için mutluyuz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim