Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Altınkale Satranç Eğitim Merkezi’nin bu yıl ilkini düzenlediği birliktelik yemeğine katıldı. Yemekte, Başkan Vefa Salman’a satranç sporuna yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.
Altınkale Satranç Eğitim Merkezi’nin bu yıl ilkini düzenlediği ve bundan sonra geleneksel olarak yapacağı birliktelik yemeği yapıldı. Düzenlenen yemekte satranca destek verenlere plaketleri takdim edildi. Altınkale Satranç Kulübü Antrenörü ve Başkanı Erkan Şat, “Yalova Belediye Başkanı olarak göreve geldiğiniz ilk günden beri tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde kentimizde satranç sporuna verdiğiniz destekten ötürü size teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Salman’a plaketini takdim etti.
Yemekte konuşan Başkan Salman, “Ben satrancı öğrendiğimde üniversite 1. sınıf öğrencisiydim. Bu sporu ev arkadaşım sayesinde öğrendim. Öğrenmeye de geç kaldım. Bu anlamda çocukları genç yaşlarında bu zihin sporuna yönlendiren siz değerli anne ve babaları canı gönülden kutluyorum. Yalova Belediyespor’un bünyesinde de emek veren çocuklarımız var. Bu çocuklar belediyesporun özellikle masa tenisi ve satranç dalında Yalova’da doğmuş, Yalova’da büyümüş bizlerin yetiştirdiği gençler. Onların yüreğimdeki ve beynimdeki yerleri çok farklı. Milli takımda olan 8 sporcumuz bulunuyor. Türkiye’nin en küçük yüzölçümüne sahip olan ilinden satranç sporu için bu kadar fazla sporcu çıkması bence büyük bir başarı. Bu yüzden emeği geçen herkesi canı gönülden alkışlıyorum. İmkanlar dahilinde spora ve sporcuya olan desteğimiz devam edecek” dedi.

 

Editör: TE Bilişim