2 Bin 500 seyirci kapasiteli yeni spor salonu ve olimpik yüzme havuzumuzun inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Mayıs ayı içerisinde yapımına start verilen 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunun temeli için çalışmalar sürdürülüyor.

10 bin metrekare spor salonu ve 5 bin metrekare kapalı tam olimpik yüzme havuzu olmak üzere toplam 15 bin metrekarelik alana inşa edilecek dev spor kompleksi sayesinde Yalova, artık ulusal ve uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek. Yaklaşık 2 yıl önce dönemin Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yusuf Bıyıklı’nın önerdiği ve kısa sürede kamuoyunda ilimizin yeni bir spor salonuna ihtiyaç duyulmasının ardından çalışmalara başlandı. Bıyıklı’dan sonra göreve gelen Cengiz Mete, spor salonunun kısa bir zamanda Yalova’ya kazandırılacağının müjdesini vermişti. Bununla ilgili olarak Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Yalova Valisi Esengül Civelek’in büyük katkılarının olduğu ve 2012 yılı yatırım programında olan salonun en geç 2013 yılı baharına kadar yetiştirileceği belirtilmişti. Yaşanan süreçte yeni salon için müteahhit firma, ihaleyi aldıktan kısa süre sonra çalışmalara start aldı.

“İsmi merak konusu olmaya başladı”

2013 yılına kadar bitirilmesi planlanan yeni spor salonunun ismi ise merak konusu olmaya başladı. Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün salonun ismi hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na salonun ismi için önerme yapması bekleniyor. Bununla birlikte Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü isim hakkında Yalova kamuoyunun da nabzını yoklaması beklentiler içerisinde yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim