Yalova Group’un sponsorluğunda Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği U-10 ve U-12 takımlarını kapsayan Çocuk Futbol Şenliğinde şampiyonlar belli oldu. U-12’nin finalinde ise Altınordu ve Beşiktaş arasında oynanan maçın skorunu penaltı atışları belirlerken, İzmir ekibi rakibine 3-1 üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. 
Beşiktaş’ın ikinci olduğu bu kategoride üçüncülüğü ise Fenerbahçe’yi penaltı atışları sonrasında 5-4 deviren Bursa ekibi Çalıspor oldu. Büyük bir heyecana sahne olan turnuvada 14 kupa ve katılan 51 takımın sporcularına ise 765 madalya dağıtıldı.
Hafta sonunda Yalova’da oynanan dev futbol şenliğinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Altınordu gibi takımların yanı sıra Yalova’dan ise TÜFAD Yalova karması ile Güneşspor, Acarspor, Bahçelievlerspor, Yalovagücü ve Trabzongücü takımları mücadele etti.
U-10 kategorisinde Prestij kupasını Kartalspor kazanırken, Centilmenlik kupası ise Bursa takımı Componante’nin oldu. Gümüş kupada birinciliği Büyükçekmece takımı kazanırken, ikincilik Manisa’dan Selvilitepespor, üçüncü ise İstanbul Yeniköyspor oldu. Altın kupada ise mutlu sona Simurg ulaşırken, ikinciliği İstanbul H. Taştepespor, üçüncülüğü ise Kahramanmaraşspor kazandı.
“U-12’de Nefesler Tutuldu”
U-12’nin yarı final ve final maçları ise nefesleri kesti. Altın kupanın yarı finalinde Fenerbahçe’yi 2-0 deviren Altınorduspor ve Bursa ekibi Çalıspor’u 1-0’la geçen Beşiktaş finale çıkan ekipler oldu. Ahmet Saraç sahasında oynanan final maçında gol sesi çıkmayınca şampiyonu seri penaltı atışları belirledi. Rakibini 3-1 deviren İzmir temsilcisi Altınorduspor şampiyon olurken kupasını Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul’un elinden aldı. İkinci olan Beşiktaş’a ise kupasını Yenimahallespor Teknik Direktörü Yalçın Tekin Çetin, üçüncü olan Bursa Çalıspor’a ise Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk takdim etti.
Gümüş kupada ise Simurg şampiyon olurken, Kocaeli’den Kandıraspor ikinci, İstanbul’dan Beykentspor üçüncü olma başarısı gösterdi.
Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul,” Yalova’ya yakışır bu dev organizasyonu sorunsuz tamamladık. Turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ediyorum. Şampiyon olan Altınordu ekibini kutluyorum. Gelecek yıllarda yeniden Yalova’ya yakışır turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. 
Editör: TE Bilişim