2017 Yalova Bayanlar İl Birinciliği Satranç Müsabakaları Özdilek AVM’de 75 sporcunun katılımı ile yapıldı. Turnuva öncesi ilk hamleyi ise Çiftlikköy Belediye Başkan Ali Murat Silpagar ile Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan yaptı.
7 tur 60 dakika 30 saniye eklemeli tempoda oynanan turnuvanın birincisi Selina Demirağ Türkiye Satranç Federasyonu’nun Konaklama olanakları ile 5 -11 Mart 2017 tarihlerinde Mardan Palace’de yapılacak Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Organizasyonda Azra Ece Koç ikinci, Yaren Budak ise üçüncü oldu.
Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,” Bayanlar il birinciliği turnuvasında şampiyonluğu Selina Demirağ elde etti. Azra Ece Koç ikinci, Yaren Budak ise üçüncü oldu. İrem Meylani dört, Nehir Kara beşinci oldu.
Dereceye giren tüm sporcuları kutlar turnuvada mücadele eden 75 sporcuyu tebrik ediyorum. İlimizi Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasında temsil edecek Selina Demirağ’a da başarılar diliyorum. Ayrıca bizlere büyük ilgi ve alaka gösteren Özdilek AVM ekibine de teşekkür ediyorum” dedi.
Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını ise Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan takdim etti. 

Editör: TE Bilişim