23 Nisan Spor Şenliği Satranç Turnuvaları Yalova İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun’un katılımı ile başladı. İki gün sürecek müsabakalara toplam 133 öğrenci katılacak.
Satrancın Millî Eğitimin temel özelliklerini çocuklara kazandırmak açısından, eğitime büyük bir destek noktası olduğunu söyleyen Tosun; “Satranç eğitimi alan çocuklar üzerinde yapılan akademik araştırmalarda, bu çocukların özellikle Matematik ve Fen ve Teknoloji derslerinde çok başarılı olacağını” ifade etti.
Ayrıca; Hayatın bir izdüşümü, bir simülasyonu olarak düşünülen satranç sporunun çocuk eğitiminde olumlu ve kalıcı etkileri kabul görmüştür. Dünya satranç şampiyonlarından A. Alekhine: “Ben satranç sayesinde kendimi eğittim.” diyerek bunun önemini vurgulamıştır. Çocuklarımızın bir konu üzerinde konsantre olamamaları en fazla şikâyet ettiğimiz sorunlardan biridir. Konsantrasyon öğrenilebilir bir özelliğe sahiptir. Satranç sayesinde konsantre olmayı öğrenen çocuk, burada kazandığı bu özelliği diğer alanlara da taşır. Bu çocukların daha sonra derslerine ve diğer konulara konsantre olmaları daha kolay olur. Satranç oynayan çocuklarda dikkat dağılması sorununun önemli ölçüde azaldığı zamanla görülecektir.” dedi.
Yalova İl Millî Eğitim Şube Müdürü Halil Dal da: “Satrancın tüm yararları arasında belki de en önemlisi, çocukların kendilerine olan güvenin gelişmesi" dedi. İlkokullar arası 23 Nisan Spor Şenliğini organize eden, öğrencilerini spor ile buluşturan organizasyon komitesine teşekkür etti.
Yalova İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim