Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grubu lider bitiren Altınova Belediyespor’da başarılı teknik adam Kaya Tevfik Saygılı değerlendirmede bulundu. İlk yarıyı en yakın rakibinin 5 puan önünde bitirdiklerini belirten tecrübeli teknik adam, işlerinin ikinci çok daha zor olacağını belirterek ilk 5 haftada ki maçlarının  önemine vurgu yaptı.
Altınova Belediyespor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı,” İşimiz çok kolay değil. İkinci devre ilk 5 maç bizim için çok önemli. İkinci yarının ilk haftasında Edirnespor buraya gelecek. Çekmeköy yine buraya gelecek. Kolay düşünmemek lazım. Takımımız, kapasitenin çok üstünde işler yapıyor. Çok geliştik. Özellikle oyuncularımız kendilerini çok geliştirdiler. Yeni Çanspor karşısında stres yaşadık. Hep kazanma stresine yakalandık. İlk devre inanılmaz bir panik. Biran önce her şeyi halledelim istedik. Aslında sabırla oynadığımız zaman bir şeyler oluyor. Sonunda ölüm yok. Bizim bundan sonra da sabırla, inatla, ısrarla oynamamız lazım. Çocuklarımız, oyunun büyük bölümünü doğru oynadılar. Savunma tarafında rakibe yakın oynadık. Zaman zaman bıraktık, rakip oyuncular iyi işler yaptılar. Önde pozisyonlarımız var. Güzel bir gol attık. Biraz daha önde çoğalmamız lazım. En önemli konu olan telaş ve paniği sorunsuz aştık. Bundan sonra psikolojik yanımız daha ağır basacak” dedi.
“İşimiz daha zor”
Gelen rakiplerin daha fazla zorluk yaratacağını belirten Saygılı,”  İkinci yarı işimiz çok daha zor olacak. Çünkü lideriz. Buraya gelen rakipler kapanacaklar. Bu Süper Lig’de de var. Kapanan takımları açmak zordur. Ona uygun çalışma gerçekleştireceğiz. Devre arasında 1-2 oyuncu takviyesi yapacağız. İlk yarıyı lider kapamamızın verdiği rehavet oyuncularımızda yok. Burada insanlar, daha önce takımları hiç bu konuma gelmediği için sevinçliler. Geçen sene kazanamamanın stresi vardı. Bu sezon da her maçı kazanma stresi var. Bu daha zor. Geriden geldik. Liderliği aldık ve şimdi bunu taşımamız lazım. Kiminle oynuyorsanız takımın adını kapatın, görmeyin. Karşınızda 11 futbolcu olacak, onu dikkate alın. Bu böyledir. Aynı konsantrasyonla oynamak önemli. Büyük ya da küçük diye takım ayrımı yapmamak gerekiyor. O konsantrasyon Yeni Çanspor maçında çok üst düzeydeydi. İyi işler oluyor. İkinci devredeki beklentimiz; her müsabakaya ayrı ayrı bakıyoruz. İnşallah hep kazanalım. Bay haftasına kadar bütün maçlarımızı kazanırsak, psikolojik olarak da ligi kopartabiliriz. Bu ligde takımlar 5-6 puan geriye düştüklerinde kopuyorlar. En yakın rakibimiz Sultangazi’ye 5, diğer rakibimiz Çerkezköy’e 8 puan fark attık. Planladığımız ve düşündüğümüz şekilde ilerleyebilirsek, ligin bitimine 3-4 hafta kala bu işi noktalayabiliriz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Editör: TE Bilişim