Futbolda bu tür olayların artık son bulması gerektiğini savunan Çark,” Pazar günü Çiftlikköy ilçe Stadında oynanan Sultaniyespor / Yeşilovaspor Süper Amatör Lig maçında görev alan Ramazan Karahasan, Tolga Atasever, Tolga Abanoz Hakem triosundan Müsabakanın Hakemi Ramazan Karahasan’a müsabakanın 75.dakikasında Sultaniyesporlu olaya karışan oyuncuların saha içerisinde ve seyircilerin tel örgülerden atlayarak yapmış olduğu eylemler kabul edilemez olup, Hakemlerimize yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve Hakemlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Kendi başarısızlıklarını kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu gibi yöntemlerle ulaşamayacaklarını bir kez daha hatırlatırız. Başta ilimiz Hakemleri olmak üzere Türk Futboluna emek verenleri rahatsız eden bu olayların son bulmasını diliyoruz. Türk sporu ve Yalova Futboluna gönül verenlerin ortak amacı Fair-Play , Sportmenlik,Dostluk ve kardeşliğin ön planda olduğu müsabakaların oynanmasınıdır.

Hakem camiası olarak onur ve gururumuzu her zaman ve her yerde her şartta koruyacak fikir ve güce sahip olduğumuzu, hiçbir ferdinin de sahipsiz ve yalnız olmadığının bilinmesini isteriz.
Hakemlerimizin haklarının sosyal ve hukuksal alanda savunulmakla beraber bu hareketleri yapan kişiler ilgili merciler nezdinde hak ettikleri cezayı mutlaka alacaklardır. Spor da şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları daha dikkatli olmaya davet ediyor, bir kez daha bu olaylara sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim