Litvanya’nın Klaipeda kentinde yapılan Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 altın 1 gümüş madalya kazanan Sema Acartürk, ayağının tozuyla Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.
Şampiyonada 53 kiloda podyuma çıkan Yalova Gençlikspor’un başarılı sporcusu koparmada 80 kg silkmede 103 kg toplam 183 kg kaldırarak iki Altın bir Gümüş madalyanın sahibi olmuştu. 
Yalova’ya döner dönmez Sema Acartürk, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Gençlik Spor  Kulüp Başkanı Gencer İlhan , Şube Müdürü  Ertan Arabacı ,Yalova Gençlikspor halter antrenörü Serdar Keserci, İsmail Erdoğan ve Hakkı Bağatar ile Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek şampiyona hakkında sohbet etti. 
2 Altın 1 Gümüş madalya ile Avrupa Şampiyonu olan Sema Acartürk; “Bu başarı tek başına kazanılmış bir başarı değildir, zorlu antrenmanlarda bana hep destek olan antrenörüm Serdar Keserci’ye, Kulüp Başkanımız Gencer İlhan’a, bu yolda maddi manevi yanımızda  olan Sayın Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya’ya ve en büyük desteği veren İl Müdürüm Metin Kaplan’a çok teşekkür ederim’’ dedi. Ayrıca Avrupa Şampiyonluğu hedeflediğim bir başarıydı emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyum diyen Acartürk bana destek olan büyüklerim sayesinde başarılarımızı katlayarak bu yola devam edeceğiz” dedi.
Yalova Gençlikspor halter antrenörü Serdar Keserci, ise "Sema’ya destek olan İl Müdürüm Metin Kaplan'a ve Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'ya  teşekkür ediyorum. Bu başarı Yalova’mızda bir ilktir her geçen gün başarıyla ilerlediğimiz yolda hedefimiz hep daha ilerisidir” şeklinde konuştu.  
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya; “Sema’ya Güvenimiz tamdı bu tarihi büyük başarı bizleri şaşırtmadı ve inanıyoruz ki  Sema ileride daha da büyük başarılara imza atacak “diyerek sözlerini tamamladı.
Sema Acartürk’ü başarısından ötürü Kutlayan Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Antrenör ve sporcumuzu göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı tebrik etti, Yalova’ya kazdırdıkları ilk Avrupa Şampiyonluğu için gururluyuz, başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu. 
Sema Acartürk geçtiğimiz Ağustos ayında Isparta’da yapılan  Türkiye Halter Şampiyonası’nda 53 kg’da koparmada 75 kg, silkmede 95 kg toplamda 170 kg kaldırarak  şampiyon olurken halterde Yalova’ya ilk madalyaları getiren isim oldu. 
Editör: TE Bilişim