Bu yıl 656.sı düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Yalova adına güreşen Altınova Belediyespor’un başarılı sporcusu Semih Turgut başaltında üçüncü oldu. Genç sporcu, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ise başpehlivanlık için güreşecek. Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce’de takip etti.
2 Bin üzerinde pehlivanın mücadele ettiği Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde finaller ise 16 Temmuz Pazar günü yapıldı. Kıran kırana yapılan müsabakaların ardından minik-1, minik-2, teşvik-1, teşvik-2, tozkoparan, ayak, deste-1,deste-2,deste-3, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta boy, başaltı, baş ve en iyi peşrev kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyalar verildi.
Altınova Belediyespor adına güreşen Semih Turgut yarı finale gelene kadar rakiplerini bir bir devirdi. Yarı finalde ise Kürşat Korkmaz ile mücadele eden Yalovalı sporcu rakibine yenilirken, başaltında üçüncü oldu. Bu kategoride Antalya’dan Okan Acar birinci, yine Antalya’dan Kürşat Korkmaz ise ikinci oldu. 3 sporcu gelecek yıl 657.’si yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık için güreşecek. Finalleri izleyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise dereceye giren güreşçilere madalyalarını takdim etti.
“Balaban rövanşı aldı”
656. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde şampiyon olan İsmail Balaban, Fevziye’nin rövanşını almış oldu. 111.’si yapılan Fevziye Yağlı Güreşleri’nde İsmail Balaban ve Orhan Okulu finale çıkmış kazanan taraf ise Okulu olmuştu. Edirne’de de iki sporcu finalde karşılaşırken, bu kez altın kemer İsmail Balaban’ın oldu. Balaban altın kemeri ikinci kez kazandı.

 

Editör: TE Bilişim