Mendilkapmaca Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İsmail Baloğlu, tarafından organize edilen seminere Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Yalova Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü destek verdi.

Yalova Anadolu Lisesi’nde yapılan seminere yoğun katılım gösteren öğretmenler iki gün boyunca çocuk oyunları mendilkapmaca, seksek ve çelik çomak oyununu oynamaktan ve kurallarını öğrenmekten dolayı  mutlulukarını dile getirdiler. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Sami Akyol’un da katılımıyla yapılan mendilkapmaca uygulamasında Müdür Ahmet Yurtman ve  M. Sami Akyol hakemlik yaparak uygulamada yer almışlardır.

Çocuk Oyunları Ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Oktay Yellikaya verdikleri destekten dolayı Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Yalova Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğüne Ve Mendilkapmaca Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İsmail Baloğlu ‘ na teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızın milli kültürümüzün bir unsuru olduğunu ve bu milli değerin gelecek nesillere aktarımını sağlamak gerektiğini dile getiren Oktay Yellikaya seminere katılarak aday hakem ve oyun lideri olan öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını dilemiştir.

Mendil kapmaca Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Baloğlu, ise ilimizde düzenlenen bu seminere 64 öğretmenin katıldığını amaçlarının Mayıs Ayı İçerisinde İlköğretim Okulları Arasında İl Geneli Turnuva düzenleyerek geleneksel oyunlarımızı yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

Baloğlu,03-07 haziran 2012 tarihleri arasında Manisa ilinde düzenlenecek olan Türkiye kupası müsabakalarında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Seminere katılan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Seminer Koordinatörü Mutlu Gültekin, seminer eğitmeni Ali Hakan Öktem ve mendil kapmaca Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Baloğlu tarafından verdikleri katkılardan dolayı il milli eğitim müdürü Ahmet Yurtman  ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  M. Sami Akyol’ a ÇOSKK oyun mendili hediye etti.

Seminer Koordinatörü Mutlu Gültekin, çocuk oyunları oyun kuralları ve diğer konular hakkında www.coskk.org.tr adresinden bilgi alınabileceğini belirterek çocukluğumuzda yaşadığımız oyun anılarımızın ve çocukluğumuzda oynadığımız oyunların bu site aracılığıyla Savoybetting gelecek nesillere aktarılabileceğini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim