Polonya'nın Varşova kentinde yapılacak Büyük Bayanlar Güreş Turnuvası'nda Sümeyye Sezer hem Türkiye'yi hem de Yalova'yı temsil edecek. 9 sporcunun yer aldığı Milli Takım kafilesinde Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Spor Kulübü'nün sporcusu Sümeyye Sezer'de yer aldı.
Genç güreşçi Polonya'da 48 kiloda mindere çıkacak. Büyük Bayanlar Güreş Turnuvası'nda derece elde eden sporcular 2015 Eylül ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanacak.
Sümeyye Sezer 2008 ve 2009'da yapılan Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda gümüş madalyanın sahibi olurken, 2015 Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda ise 53 kiloda ikinci olmuş ve Milli takıma davet edilmişti.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, "Güreşe verdiği destekten dolayı Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Okul Müdürü Aziz Bozok’a teşekkür ediyorum. Polonya’daki şampiyonanın Dünya Şampiyonası için bir hazırlık maçı niteliği taşıyor. Yalova’da Kadın Güreş sporunun tekrar canlanmasından dolayı çok mutluyum" dedi.

Editör: TE Bilişim