17-22 tarihleri arasında Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü kortlarında düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin gelecek vaat eden raketleri mücadele etti. Yalova Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü’nün raketi olan Sinan Dinç hem tek erkeklerde hem de çift erkeklerde yarı finale yükselirken teklerde Türkiye ikinciliğini kazandı.

TEB 14 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda tek erkeklerde 58, tek bayanlarda 52, çift erkeklerde 14 ve çift bayanlarda ise 12 sporcu korta çıktı. 5 gün süren kıran kırana geçen müsabakalarda Yalova’yı gururlandıran derece çıktı.

Yalovalı sporcu Sinan Dinç, TEB 14 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik kazandırarak ilimize ilk defa teniste önemli bir başarı sağlamış oldu.

Sinan’ı başarısından ötürü kutlayan  antrenörü Mustafa Terzi,” Sporcum Sinan’ın başarısından dolayı gurur duyuyorum.  Bu turnuva için çok çalıştık. Güçlü rakiplerle karşılaştık. Yalova’ya ilk defa böyle büyük bir başarı kazandırdı. Önemli sporcuları geçerek hem teklerde hem de çiftlerde yarı final oynadı. Bunun sonucunda ise tek erkeklerde Türkiye ikinciliğini kazandı.” dedi.

Editör: TE Bilişim