Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova VİP, 12. Haftada eline gelen fırsatı iyi değerlendiremedi. Bu sezon sadece 1 galibiyet alan temsilcimiz yenilme geleneğini Tosyalı Toyo Osmaniye karşısında sürdürdü.
İlk yarısı 45-45 eşitlikle geçen mücadelenin son 20 saniyesinde top kullanan VİP’te Banu Yıllar’ın top kaybı ardından sportmenlik dışı faulü Akdeniz temsilcisinin maçı 85-81 kazanmasını sağladı. Deneyimli oyun kurucu Yıllar ise 22 sayı, 3 ribaunt ve 1 asistlik performansı ise yaptığı hata sonrasında gölgede kaldı. Caner Yıllar döneminde performansı beğenilmeyerek takımdan gönderilen Bahar Gökçeri’nin Koray Erdoğdu döneminde yeniden takıma kazandırılması ve Osmaniye maçında forma giymesi ise dikkat çekti.
Tosyalı Toyo Osmaniye’de Tuğçe İnöntepe 22, Ferda Yıldız 15, Nihal Güngör 14 ve Sanem Gamze Zeren 13 sayılık performansı Yalova’dan galibiyetle ayrılmasını sağladı.
Yalova VİP Başantrenörü Koray Erdoğdu,” Belki ligdeki ikinci galibiyetimizi alıp biraz bile olsa rahatlayacaktık. Müsabaka boyunca maçın içerisinde kaldık. Bunun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Son saniyeye kadar maçı bizim lehimize tamamlayabilecek davranışları sahada gösterdik. Karşılaşma sonunda yine yanlış bir kararla top kaybettik. Olabilir. Oyunun bir parçası bu. Önümüzdeki hafta Kastamonu deplasmanımız var. Rakibimiz için de çok önemli bir maç olacak. Hazırlığımızı yapıp bekleyeceğiz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim