2 bin 500 kişilik yeni spor salonu ve olimpik yüzme havuzunun yapılacağı yan çim sahada geçtiğimiz hafta içerisinde zemin etüdü çalışması gerçekleştirildi. Laboratuar çalışması sonrasında toprak analizinin yapılıp raporun alınmasıyla birlikte ilk kazmanın Nisan yada Mayıs ayı içerisinde vurulması bekleniyor.  28 Aralık 2011 tarihinde ihalesi yapılan spor salonu, 10 bin metrekarelik alana yapılacak.

Tam olimpik kapalı yüzme havuzu ise 5 bin metrekarelik alana yapılarak hizmete sunulacak. Toplam 15 bin metrekarelik alanı kapsayacak spor salonu ve yüzme havuzu sayesinde Yalova’nın spor konusundaki en büyük sıkıntılarından birisinin de ortadan kalkması bekleniyor.

Yeni kapalı spor salonu ile olimpik yüzme havuzunun, 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağı ve düzenlenecek törenin ardından hizmete gireceği belirtildi. Atatürk Stadyumu arkasında yan çim saha olarak adlandırılan alanda ekipler, zemin etüt çalışması gerçekleştirerek toprak analizi için numune aldılar.

Yaklaşık 30 yıldır Yalova’da faaliyette bulunan mevcut Atatürk Spor Salonu da yaz ayları içerisinde içerisin de onarım çalışmaları başlayacak. Teknik inceleme için 3 kişilik bir heyetin Atatürk Spor Salonu’nu inceleyecekleri ve 15 Nisan 2012 tarihinde araştırmaların sonuçlanmasından sonra onarım çalışmalarına start verileceği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim