3 aylık yaz dönemi boyunca Yalovalı gençler ve çocuklar ücret ödemeden sağlık yaşama adına spor yapma imkanı buldular. Spor ve Engelli Spor Merkezlerine katılanlar ayrıca serbest zaman ve yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmeleri, sosyo-kültürel ve sportif alanlarda gelişmeleri, yeni bir arkadaş ortamı oluşturmaları, disiplin, özgüven ve paylaşmayı öğrendiler. 16 Haziranda başlayan ve 15 Eylülde son bulan İl Spor Merkezleri ve Engelli Spor Merkezleri 23 branşta faaliyet gösterdi.

“23 Spor Branşında Faaliyet Verildi”

İl Spor Merkezleri ve Engelli Spor Merkezleri’ne katılan öğrenci sayısı 4870’i bulurken 23 branşta spor faaliyetleri gerçekleştirildi. Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinin yanı sıra Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle spor salonu olan 8 okulun spor salonu kullanıldı. Yaz Spor Kursları’nda atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol, izcilik, wushu, muay thai, satranç, vücut geliştirme ve fitness ile bilek güreşi branşlarında eğitimler verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında ilk kez hayata geçirilen Engelli Spor Merkezleri kapsamında Yalova’da ilk yılı olmasına karşın kayıtlı 2407 engelli gençten 92 tanesi talep ettikleri branşta ücretsiz bir şekilde spor eğitimi aldılar. Engelli Spor Merkezleri kapsamında 10 ayrı branşta eğitim verilmiştir.

Eğitimlerin verimliliğine değinen Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “Çocuklarımızın sporla tanıştığı İl Spor Merkezleri ve Engelli Spor Merkezleri kapsamında yaz sezonu geride bırakmış olmakla beraber kurslarımız tüm hızıyla devam edecektir. Siz değerli velilerimize, çocuklarını bizlere emanet ederek, gelişimlerine katkısı olan yaz kurslarımıza gönderdikleri için bir kez daha teşekkür ederim. Yaz dönemini en iyi ve en yararlı şekilde değerlendirdikleri yaz spor kurslarımızda, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız bir yandan paylaşmayı öğrenirken diğer bir yandan ise yeni arkadaşlıklar edinerek buradan ayrılıyor. Çocuklarımızla ve onların eğitimlerinde katkısı ve emeği olan antrenörlerimize, İl Müdürlüğümüz çalışanlarına, Spor Kulüplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim