Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta lider Altınova Belediyespor’un en yakın takipçisi olan Sultangazispor’un cezası belli oldu. 18. Haftada evinde Yeni Çanspor’u ağırlayan İstanbul ekibi rakibiyle 2-2 berabere kalırken, maç sonunda saha içinde ve soyunma odasında yaşanan olaylar ülke gündemine oturmuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu ise yaşanan olaylar sonrasında Sultangazispor’dan sözlü savunma isterken, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) yaptığı toplantı sonrasında İstanbul ekibine saha olayları sonrasında 3 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte 5000 TL para cezası verdi. Kurul ayrıca Sultangazispor’a Çerkezköy 1911 Spor ile deplasmanda oynadığı maç sonrasında 1000 TL para cezası verirken, yöneticiler Nedim Yıldırım  ve Mustafa Türksoy’a 500 TL para cezasına çarptırdı.
Yeni Çanspor beraberliği ve ardından Edirnespor mağlubiyeti sonrasında büyük yara alan İstanbul ekibi Çıksalınspor, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ve Bigaspor maçlarına seyircisinden yoksun çıkacak.
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta şampiyonluk düğümü ise 21. Haftada oynanacak Altınova Belediyespor-Sultangazispor maçında çözülmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim