Sultaniyespor:5 Termal Belediyespor:1
2017-2018 sezonu Yalova Group Tayfun Erbul Süper Amatör Kümede birinci hafta maçları kapsamında, Sultaniyespor ile Termal Belediyespor kozlarını paylaştı.
Çiftlikköy sahasındaki karşılaşmayı Mavi Horozlar Ömer Kuşan ve Aziz Demir’in mükemmel oyunu sonrasında 5-3 kazanmayı başardı. 2 sezon önce şampiyonluk yaşayan Termal ise sezona kötü başlangıç yapmış oldu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Sultaniyespor oldu. Dakikalar 31’i gösterdiğinde Mavi Beyazlılar sağ taraftan Aziz ile korner kullanırken, topla buluşan Ömer Kuşan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golden 7 dakika sonra kontra atak yapan Çiftlikköy temsilcisinde Aziz Demir, Termal’in savunma oyuncusu Mustafa Kuş tarafından ceza sahası içerisinde düşürülünce maçın hakemi Abdullah Çalar tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Aziz Demir top ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarının bitimine dakikalar kala gol perdesini açan Ömer Kuşan bir kez daha sahneye çıktı ve ilk 45 dakikayı takımının 3 farklı üstün bitirmesini sağladı.
İkinci yarıya Teoman Parıltan’ın ekibi Termal Belediyespor atak başlarken 47’de kazandığı penaltıyı Yalçın Kuçük’le gole çevirdi. Ev sahibi Sultaniyespor, Aziz’in asistiyle 60’da Yiğithan Yiğit’in golüyle skoru 4-1’e getirdi. Maçta son sözü ise Ömer Kuşan söyledi ve takımının sezona 5-1’lik galibiyetle başlamasını sağladı. 

Editör: TE Bilişim