Tayfun Erbul Süper Amatör Kümede birinci hafta geride kalırken, şampiyonluğun en büyük favorisi Yalovaspor liderlik koltuğuna oturdu. Geçen sezon 1. Amatör Kümede şampiyonluk yaşayan bu sezon ise ligin en genç takımı olan Acarspor ise ilk haftayı son sırada noktaladı. 11 takımın mücadele ettiği ligde ise Armutlu Belediyespor birinci haftayı bay geçen takım oldu.
Yalova Atatürk Stadyumu’nda oynanan maçta Yalovaspor genç rakibi Acarspor’u 12-0 gibi farklı skorla yenmeyi başardı. Çiftlikköy ilçe sahasında oynanan maçlar kapsamında Sultaniyespor evinde Termal Belediyespor’u 5-1’lik skorla devirirken, Çiftlikköy Belediyespor ise sahasında ligin yeni ekibi Hacımehmetspor’a 2-0 boyun eğdi.
Teşvikiye sahasında oynanan maçta Tavşanlı Belediyespor ise deplasmanda olmasına karşı Tevşikiye Belediyespor’u son bölümde bulduğu penaltı golüyle 3-2 devirdi.  Çınarcık Belediyespor ise evinde Hersekspor’u 5-0 yenerek ne kadar iddialı olduğunu ilk haftadan göstermiş oldu. Tayfun Erbul Süper Amatör Kümede ikinci hafta maçları 21-22 Ekim tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim