13-15 Ocak 2016 tarihlerinde Balıkesir’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo müsabakalarında Yalova rüzgarı esti. İlimizi temsil eden sporcular 5 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmış oldular.
90. Yıl Spor Salonunda yapılan seçmelerin ardından Yalova Gençlik Spor Kulübü, Yalova Belediyespor Kulübü ve Yalova Taekwondo Spor Kulübü sporcularından oluşan karma antrenörler Hakime Özçelik ve Emrah Özçelik nezaretinde mücadele ettiler.
Takımın yarısının henüz 1 yıllık sporculardan oluşmasına rağmen üstün performans ve büyük mücadele sergilediklerini kaydeden Antrenör Emrah Özçelik, sporcuların elde ettiği madalyalardan mutlu olduklarını ve başarılarının artarak devam edeceğini belirtti.
Taekwondo antrenörü Emrah Özçelik,” Erkek ve bayanlarda müsabakalara tam takım olarak katılmamamıza rağmen, toplamda 5 madalya aldık ve erkek takım sıralamasında bir üst tura çıkmayı 1 puanla kaybettik ve sıralamada Sakarya, Bursa gibi büyükşehirleri de geride bıraktık. Tamamen Yalova'nın kendi evlatlarından ve birçoğu henüz çok yeni olan sporculardan oluşan bir takımdı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa gibi büyükşehirlerden gelen sporcularla mücadele ederek madalya almaları bizim için çok önemli bir başarıdır. Büyükşehirler bu turnuvaya katılmak için yüzlerce sporcu arasından seçme yapıp en iyiyi belirleyerek geliyorlar. Biz ise takımı bile zor tamamlayabiliyoruz. Elimizdeki imkan ve sporcularla en iyisini yapmaya ve büyükşehirlerle mücadele etmeye çalışıyoruz. O yüzden sporcularımızın bu turnuvada almış oldukları madalyalar bizim için çok önemli. Madalya alan sporcularımızı kutluyor ve mücadele eden tüm sporcularımıza ve onları destekleyen ailelerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bize çalışmalarımız konusunda destek olan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Metin Kaplan ve Belediye Başkanımız Vefa Salman olmak üzere tüm gençlik ve spor il müdürlüğü çalışanlarına, tamamen Yalova'da yaşayan, Yalova'nın çocukları olan ve Yalova'da yetişen sporcularımızı bünyesinde barındıran Yalova Belediye Spor Kulübü, Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü ve Yalova taekwondo Spor Kulübüne teşekkür ederiz” dedi.

Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo maçlarında derece alan sporcular şöyle;

Ahmed Envar Doğru        45 kilo gümüş

Mehmet Gedik                  49 kilo bronz

Arife Buse Türk                 44 kilo bronz

Aybike Şahinöz                 59 kilo bronz

Ayşe Eylül Baygün            +59 kilo bronz

 

 

Editör: TE Bilişim