Yalova’dan şampiyonaya katılacak takımlarımız Doğuşspor ve Armutlu Belediyespor Düzce, Balıkesir gruplarında mücadele edecek.

Müsabakalar sonunda grup birincisi olan 24 takım, 6'şar takımlı 4 grup merkezinde yapılacak olan 2. Kademe maçlarına katılmaya hak kazanacak. U19 Türkiye Şampiyonu, finale kalacak 4 grup birincisinin eleme usulü oynayacakları müsabakalar sonunda belirlenecek.

Birinci ve İkinci Kademe müsabakaları tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacaktır. Final müsabakaları ise İkinci Kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulü oynanacaktır.

U 19 Türkiye Şampiyonası müsabakalarında 1993 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. U 18 Gençlik Geliştirme Ligine katılmayan ama yerel U 19 Liglerine katılan Profesyonel takımların U 19 takımlarında profesyonel futbolcular oynayamazlar. Birinci Kademe müsabakalarına katılan her takımımıza Federasyonumuzca 1.000 TL tutarında katkı payı verilecektir.

Düzce grubunda temsilcimizin yanı sıra Kocaeli’nden 2 takım, Bursa’dan 2 takım Hilbet ve Bilecik’ten bir takım yer alacak. Balıkesir grubunda ise İstanbul’dan 2 takım, Bursa’dan 2 takım ve Manisa’dan gelecek takım ile mücadele edecek.

 

Editör: TE Bilişim