Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri kapsamında 18 Mart Spor Salonunda 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anma İller Arası Karate Şampiyonası yapıldı. Organizasyonda ilimizi Taşköprü Karate İhtisas Kulübü 4 sporcusu ile katılırken, 2 altın, 1 gümüş ve 1’de bronz madalya kazandı.
18 Mart Spor Salonunda yapılan açılış seremonisinde şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Karate Müsabakalarına Çanakkale, İstanbul, Yalova, Balıkesir, Van, Aydın, Kırklareli, Adana, Bursa illerinden yaklaşık 400 sporcu, katılırken 15 Temmuz Demokrasi mücadelesinde şehit düşen ve gazi olan vatandaşların anılarını yaşatmak ve farkındalık oluşturmak için sporcular dereceye girebilmek için çaba sarf ettiler.
Müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş Karate İl Temsilcisi Süleyman Orhan 18 Mart Spor Salonu Tesis Amiri ve Güreş İl Temsilcisi Cem Özden ve Kulüp Antrenörleri tarafından madalya ve kupa verildi.
İlimizi temsil eden sporculardan Ali Güney U-21 67 kiloda ve Busenur Açan Genç Bayan 53 kiloda altın, Elif Hilal Ayar U-21 55 kiloda gümüş ve Büşra Çapar 2004 doğumlular 45 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

Editör: TE Bilişim