Gemlik Belediyesi ile Gemlik Amatör Spor Kulüpleri Birliği ile organize ettiği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası Karate Turnuvası büyük ilgi gördü. Gemlik Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü’nün de desteklediği organizasyona Türkiye’den 37 kulübün yan ısıra Sırbistan ve Makedonya’dan gelen sporcularda mücadele etti.  İlimizi temsil eden Taşköprü Karate İhtisas Kulübü’nden ise 4 sporcu madalya kazanmayı başardı.
Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen şampiyonada Minikler, Yıldızlar, Ümitler ve Gençler kategorilerinde Kata ve Kumite maçları yapıldı. Atatürk Spor Salonunda yapılan ve iki gün süren Gemlik Uluslararası Karate Turnuvasında genel klasmanda birinciliği Darıca Belediyesi, ikinciliği Bursa Büyükşehir Belediyesi, üçüncülüğü de Gemlik Do Jo Karate Kulübü ve İstanbul Sultanbeyli Karate Kulübü sporcuları elde etti.
Taşköprü Karate İhtisas Kulübü’nden ise Tolgacan Kaypak 57 kiloda, Berkay Çelik 70 kiloda, Ömer Güney 25 kiloda ve Esmanur Tenekeci ise 40 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.
762 sporcunun Tatami’de heyecan fırtınası estirdiği şampiyona dereceye giren sporculara madalyalarını ise Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz takdim etti.

 

 

Editör: TE Bilişim