Geçtiğimiz yıl TB3L adıyla oynanan ve 2015-16 sezonu itibariyle statüsü yükseltilen TB2L, isim değişimi sonrası ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yalova Belediyespor'unde yer alacağı Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde ilk lig kurulu toplantısında Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez ve antrenör Dağhan Oğuz'unda yer aldığı toplantı Polat Renaissance Otel’de düzenlendi ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Dişbudak ve Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş yönetiminde gerçekleşti.
"Ligi mücadele eden kulüpler yönetmeli"
Tamer Dişbudak, Lig Kurulu’nda dile getirilen fikirlerin TBF Yönetim Kurulu’nda görüşülmesi adına önemli olduğunu dile getirdi: “Burada dile getirilen bilgi ve görüşleri TBF Yönetim Kurulu’na taşımak ve ligin sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda yönetilmesini istiyoruz. Bir ligi, o ligde oynayan kulüpler yönetmeli. Burada dile getirilen görüşler, Yönetim Kurulu’nda alacağımız kararları etkileyecek"şeklinde konuştu.
"Herkesin Sorumluluğu arttı"
Ayhan Özgümüş, ligin statüsünün değişmesi ile herkesin sorumluluğunun arttığını belirtti: “TB3L olarak tamamladığımız geçtiğimiz sezondan çok keyif aldık. Takımlarımız lige büyük değerler kattılar. Ligin TB2L olarak yeni bir statü kazanmasıyla hepimizin sorumlulukları arttı. Herkes elini taşın altına daha fazla sokmalı. Geçtiğimiz sezon TB2L’nin sahip olduğu konuma yükselmeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.
"Tokatlı ve Aydın'dan Bilgilendirme"
Açılış konuşmalarının ardından TBF Ligler Direktörlüğü Yetkilileri Gökhan Tokatlı ve Hande Aydın, geçtiğimiz sezona dair maç, istatistik ve seyirci rakamları içeren bir sunumu katılımcılar ile paylaştı. Tokatlı, sunumda aynı zamanda ligin statüsünün değişmesi ile değişen forma reklam alanları ve salon / tribün kriterleri gibi konularda takımlara bilgi verdi.
Sunumun ardından sözü Ayhan Özgümüş oldu ve gündem maddelerini katılımcı kulüp temsilcilerine açtı. Kulüp gelirlerinin arttırılması ve ligin statüsü gibi konular kulüp temsilcilerinin de fikirlerini dile getirmesiyle masaya yatırıldı. Kulüp temsilcileri maçların İddaa’ya alınması, kulüp giderleri, TB2L statüsüne uygun olarak yaşanacak geçiş süreci ve TBF TV yayınları ile ilgili fikirlerini paylaştılar.
Sezon fikstürü için teklifini sunan TBF Ligler Direktörlüğü, aynı zamanda kulüplere sezon öncesi Federasyon Kupası düzenlenmesini önerdi.
Ayhan Özgümüş aynı zamanda kulüpleri yeni kriterler konusunda da bilgilendirdi. Ligin statüsünün yükselmesiyle maçların oynanacağı salonlar, tribünler ve logo kullanımı konusunda yeni kriterlerin uygulanacağını anlattı ve konu hakkında detayları paylaştı.
Yeni sezonda uygulanması gereken kriterler konusunda farklı konulara da değinen Özgümüş, maç sonu basın toplantılarının yapılmasının, toplantıda başantrenör ve maçta süre alan bir oyuncunun yer almasının, basın toplantı odalarının arka plan panolarının çalışmasının, şehirlerde müsabakalar ile ilgili duyuru çalışmalarının yapılmasının, maçların yapılacağı salonların belirlenmesi ve Ligler Direktörlüğü'ne bildirilmesinin, salonlarda çalışır vaziyette bir jeneratör bulundurulmasının ve maç bileti / kombine satılmasının, adil bilet fiyatlandırmasının, karşılaşmaların kaydının alınması ve ortak alana yüklenmesinin, maçlarda giyilecek formaların bildirilmesinin, istatistik tutulması için gerekli olan teknik ekipmana sahip olunmasının, takım ve maç fotoğraflarının iletilmesinin gerekliliğini katılımcılarla paylaştı.
Editör: TE Bilişim