Yalovaspor Basın Sözcüsü Kartal Tekin, Yeşil Kırmızılı ekipte merakla beklenen sorulara yanı verdi. Tekin,"Şehrimizin en önemli markası Yalovaspor'umuz da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu meşgul eden konu başlıklarıyla ilgili bir basın açıklaması yapma gereği duymuş bulunuyoruz" dedi.
"Başkanımız bu konuda özel mesai harcıyor"
Yalovaspor Basın Sözcüsü Kartal Tekin," Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan futbol takımımızın başına getireceğimiz teknik adamın kim olacağı şehrimiz spor kamuoyunda kuşkusuz en çok konuşulan konu. Bu konuda en uygun teknik adamı takımın başına getirmek için hedeflediğimiz isimlerle görüşmeler yapıyoruz ki özellikle başkanımız Hakan Suiçmez bu konuda özel mesai harcıyor ve görüşmeleri bizzat kendisi yapıyor. Yaptığımız görüşmelerde ciddi anlamda yol aldığımız isimler oldu fakat teknik kadroyu açıklama konusunda acelemiz yok. Hiç kimsenin şüphesi olmasın en uygun isim takımın başına getireceğiz.Bu isim daha önce Yalovaspor'da çalışmış bir hoca da olabilir çok yeni bir hoca da olabilir!Çok üst düzeyde ismi olan bir hoca da olabilir. Başkanımız Suiçmez bugün beni arayarak bilgilendirdi. Yılmaz Vural hoca teknik danışman olarak muhtemel rakiplerimizden Mudanyaspor ‘la anlaşmış. Hocayı kaçırdık diye hayıflandı. İşte Yalovaspor’da işin başındaki ismin vizyonu bu. Yılmaz Vural gibi bir markayı kaçırdığımız için hayıflanıyoruz. Hesabımız büyük. Benzer bir hamle bizden de gelebilir. Burası Yalovaspor kulübü. Her hoca bu takımda şeref duyarak çalışır. Yani Yalovaspor’da teknik adam sıkıntısı hiçbir zaman olmadı olmayacak da önemli olan en ideal ismi takımın başına getirmek. Bizim şu an için tek düşüncemiz bu. Fakat kim gelirse gelsin geçtiğimiz sezon antrenör olarak görev verdiğimiz Cengiz Bıyıklı hocamızın bu yapının içerisinde olmasını istiyoruz. Bunu da özellikle belirtmek isterim" şeklinde konuştu.
"Başarının şifresi Yalovalı Yalovaspor"
Deneyimli spor adamı," Bölgesel Amatör Lig  sert fakat bir o kadar dalgalı bir lig. Kadro istikrarı yakaladığınızda başarı kendiliğinden geliyor. Bu sezon kadromuzun ağırlığı Yalovalı futbolcu kardeşlerimizden oluşturmak istiyoruz. Yalovaspor formasını giydirmek istediğimiz Yalovalı amatör futbolcu kardeşlerimizi belirlemek için hiçbir menfaat gözetmeksizin Yalovaspor’a olan sevgi ve bağlılıklarıyla çalışan yerel teknik adamlarımızın görüşlerini de alıyoruz. Başkanımız HakanSuiçmez’in yeni sezonla ilgili konu açıldığında ağzından çıkan ilk kelimeler Yalovalı Yalovaspor oluyor!Bu bizler gibi spor kamuoyunda da heyecan yaratan bir durum. Zaten çok genç ve yetenekli bir kadromuz var. Bu kadronun yarısı da Yalovalı gençlerden oluşuyor. Alt yapımızdan A takıma yükselen gençlerinde katılımıyla takımdaki Yalovalı oyuncu sayısı daha da artacak. Yalova’da ki oyuncuyla eş kalitedeki her hangi bir oyuncuyu şehir dışından transfer etmeyeceğiz. Bu sezon Yalova amatör liglerinde boy gösteren tüm futbolculara çok daha farklı ve cesaretle bakıyoruz. Yetenekli oyuncu hangi amatör ligde olursa olsun Yalovaspor formasını giydirmek istiyoruz. Yalovaspor, futbolcular ve kulüplerimiz için en büyük vitrindir. Bu formayı giymek büyük bir şereftir onurdur!Bu yüzden bu formayı hak eden Yalovalı kardeşlerimize formayı teslim etmek istiyoruz!Bu doğrultuda transfer görüşmelerimiz olacak!Kulüplerimize ziyaretlerde bulunacağız" dedi.
"İç transferde görüşmelere başlıyoruz"
Transfer dedikodularına itibar etmediklerini ilk olarak iç transferde görüşmeler yapacaklarının altını çizen Yalovaspor Basın Sözcüsü Kartal Tekin," Geçtiğimiz sezon transfer çalışmalarını Yusuf Bıyıklı gibi bir spor adamı koordine etti. Böyle değerli bir spor adamının olduğu bir yerde transfer çalışmaları belli bir kalitede gerçekleştirilir. Dolayısıyla transferle ilgili çalışmalar yine sayın Yusuf Bıyıklı'nın koordinesinde yürütülecektir. Yukarıda da belirttiğim gibi teknik adam konusunda başkanımız Hakan Suiçmez bizzat ilgileniyor. Transfer sürecimizle ilgili kısaca bilgi vermek gerekirse İç transfer görüşmelerimiz 29 Haziran 2015 tarihi itibariyle başlıyor. Tüm oyuncularımız bizim için çok kıymetli. Tüm oyuncularımızla anlaşmak niyetindeyiz. Hiç bir oyuncumuzu kaybetmek istemiyoruz. Fakat tabii ki kadro kalitemizi birkaç seviye yükseltmek zorunda olduğumuzu da bilerek hareket ediyoruz!Yeni sezonda kadromuzda devam etmek istediğimiz oyuncular olacağı gibi aramıza yeni katılan yada aramızdan ayrılan oyuncular da olacaktır.Bizim duruşumuz bellidir. Transferi söz konusu olan bir futbolcu ancak TFF transfer talimatında yer alan mali yükümlülükleri yerine getirmesi halinde takımımızdan ayrılabilir.Oyuncularımızla ilgili sıklıkla transfer haberleri yapılıyor!Bunların hiçbirine itibar etmiyoruz!Şu ana kadar hiçbir oyuncumuz için kulübümüze gelen bir transfer teklifi yok! Profesyonel liglere gitmek isteyen oyuncularımızı alkışlarla daha düşük liglerde oynamak isteyen oyuncularımızı buruk bir şekilde uğurlarız" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim